1. září 2014 • 16:15

Chelsea nabídla Čecha QPR. Přestup nemůžu vyloučit, řekl gólman

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na reprezentační sraz před přípravou s USA a startem kvalifikace s Nizozemskem přijel Petr Čech v nové roli. Po deseti úspěšných letech začal sezonu v Chelsea jako gólman číslo dvě. Situace pro zkušeného brankáře rozhodně není příjemná. Může souboj s Courtoisem o pozici jedničky „blues“ vyústit Čechovým odchodem? „Ve fotbale se nedá nic předpovědět,“ nevyloučil změnu dresu ještě v poslední den přestupů nejlepší český fotbalista. Britský Daily Mail uveřejnil spekulaci, že Chelsea nabídla Čecha Queens Park Rangers.



Reprezentační trenér své opoře věří. Přesto, že Petr Čech strávil úvodní tři zápasy Premier League na lavičce, Pavel Vrba jasně prohlásil, že novou jedničku pro národní tým nehledá. Jinak se ale zachoval v Chelsea José Mourinho. Portugalský kouč totiž vsadil na mladšího Courtoise, z českého gólmana se stal čekatel na střídačce.

Čech samozřejmě nemůže být spokojený, jedna z ikon londýnského celku chce na hřiště. „Jsem v klubu, kde působím deset let. První tři kola jsem nenastoupil v základní sestavě, pro mě je ta situace nová. Osobně nemám důvod panikařit, sbalit se a odejít. Může se to stát, nemusí se to stát. Momentálně je pro mě důležité to, abych měl možnost souboje o pozici jedničky, abych ji vůbec dostal,“ prohlásil 32letý gólman.

Odsunutí jednoho z dlouhodobě nejlepších gólmanů světa může mít pro Chelsea následky. Už dlouhé týdny se řeší, zda Čech opravdu nesbalí kufry. Mluvilo se o zájmu z Francie (PSG, Monaco), Španělska (Real Madrid) a jiných klubů v Anglii (Arsenal, Liverpool).

Poslední přestupový den se objevila i jiná spekulace. Podle britského Daily Mail Chelsea svou dlouhodobou jedničku nabídla Queens Park Rangers, konkurenčnímu celku z Londýna.

Přijde nabídka, která nejde odmítnout?

„Ke spekulacím se vyjadřovat nechci. Ale musela by to být nabídka zajímavá pro obě strany – pro mě i Chelsea. Jsem hráčem Chelsea, mám smlouvu na další dva roky. Bude záležet na postoji klubu, jakým způsobem by případnou nabídku řešil, nebo ne,“ uvedl Čech v pondělí dopoledne na srazu národního týmu..

Času na případný letní transfer už nezbývá mnoho. Přesto by se mohlo stát, že by k Čechovu přesunu mohlo dojít. „Dneska je poslední přestupový den, všichni jsou někde jinde na národních týmech, ale myslím si, že se uskuteční spousty přestupů. Abych řekl pravdu, s ničím nepočítám, ale zase nemůžu nic vyloučit. Třeba během dne přijde taková nabídka, která nepůjde odmítnout,“ zůstal tajemný nejlepší český fotbalista.

Plzeňský rodák nevyloučil ani odchod do jiného klubu v Anglii. „Myslel jsem, že na tohle nikdy odpovídat nebudu. Opakuji. Kdyby nějaká nabídka přišla, musela by být správná pro všechny. Pro mě, pro klub i co se týče fotbalu. Nechci nic vylučovat, na tohle neznám odpověď.“

Čech se svou pozicí nedobrovolného náhradníka logicky spokojený není. „Nemám rád zápasy, které nemůžu ovlivnit. Když jsem byl zraněný, bylo nepříjemné, že jsem nemohl hrát a jen držel palce. Na tom se nic nemění. Trenér ví, že můžu kdykoliv nastoupit. Pokud mě bude potřebovat, jsem připravený. Je čistě na něm, jestli se rozhodne mě využít, nebo ne,“ prozradil na pondělním srazu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud