Jan Vacek
23. září 2014 • 22:49

Rosického večer hrůzy! Zavinil penaltu, Arsenal v poháru skončil

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický se konečně dočkal své šance. Po vysedávání na lavičce se poprvé v této sezoně objevil v základní jedenáctce Arsenalu a chtěl trenéru Arséne Wengerovi ukázat, že s ním může počítat. Jenže se mu to vůbec nepodařilo. Zavinil penaltu, která stála jeho tým zápas. Arsenal totiž v Ligovém poháru se Southamptonem nakonec prohrál o jedinou branku.



MATCH OVERVIEW LEGACY
Měl velkou chuť, logicky se chtěl po delší době ukázat trenéru Arsénu Wengerovi i domácím fanouškům. S motivací to však Tomáš Rosický ve včerejším utkání možná trochu přehnal. Výsledkem totiž byl naprosto zbytečný faul v pokutovém území, po němž Southampton vstřelil vyrovnávací gól a následně se mohl radovat i z postupu do 4. kola Ligového poháru.

Do zápasu při tom vstoupil bývalý hráč Dortmundu či Sparty výborně, od úvodních minut hýřil aktivitou, nabízel se ve středu pole, snažil se rozdávat balony.

V 11 minutě Rosický napřáhl z hranice velkého vápna, jeho utaženou střelu si všem pohlídal hostující gólman Forster. Jeden z klíčových momentů celého utkání nastal o devět minut později, negativní úlohu v něm sehrál právě český reprezentant.

Ten v pokutovém území zcela zbytečně sestřelil senegalského útočníka Maneho, rozhodčí ani na okamžik neváhal s nařízením penalty. Tu bezpečně proměnil Tadič a bleskově tak zareagoval na úvodní branku domácího Alexise Sánchéze.

VIDEO: Podívejte se na Rosického faul a následnou penaltu:

Arsenal, jenž nastoupil s mnoha náhradníky, v tu chvíli znejistěl. Fotbalisté Southamptonu naopak nabrali sebevědomí a na zteč soupeřovy branky vyráželi stále častěji. Krátce před koncem prvního poločasu byli za svou odměněni, když z velké dálky napřáhl pravý obránce Clyne a míč nasměroval nechytatelnou ranou pod břevno domácí branky.

Favorizovaní „kanonýři“ se ve druhém poločase snažili s výsledkem něco udělat, jejich hru však rozbíjely zbytečné nepřesnosti a nedostatek důrazu. Trápil se rovněž Rosický, který od inkriminovaného faulu na hřišti marně hledal pohodu.

Manažer Wenger se snažil svůj tým vytrhnout z letargie změnami v sestavě, ani to však nepomohlo. Domácí se jen výjimečně dostávali k rychlému přechodu do ofenzivy, jeden takový zabrzdil v samotném závěru nepřesnou přihrávkou český záložník, jenž za následný taktický faul uviděl žlutou kartu. Arsenal tak po matném výkonu ukončil svou cestu Ligovým pohárem už ve třetím kole.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou trefu Southamptonu:

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud