21. října 2014 • 04:00

TOP 5 největších marodů v Arsenalu: Rosický není první

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Arsenalu mají s častými zraněními vážné potíže. A zdaleka se to netýká jen českého záložníka Tomáše RosickéhoFotbalisté Arsenalu mají s častými zraněními vážné potíže. A zdaleka se to netýká jen českého záložníka Tomáše RosickéhoFOTO: Koláž iSport.cz

    Francouzský trenér Arséne Wenger vede Arsenal již mnoho let. Za dlouhou dobu v čele klubu zažil střídavé období úspěchu i neúspěchu. Jedné nepříjemnosti se ale tým pod jeho vedením nikdy nedokázal zbavit. „Kanonýry“ totiž až neuvěřitelným způsobem sužují zdravotní problémy. Skoro jako by nad klubem visela nějaká kletba. Podívejte se, kterých pět fotbalistů mělo na zranění od roku 2002 největší smůlu. V žebříčku nechybí ani český zástupce.

  • 1. Theo Walcott

    Záložník, 25 let
    Aktuální klub: Arsenal 

    Počet zranění v Arsenalu: 42

    Theo WalcottFoto Profimedia.cz

    Zní to až neuvěřitelně, ale králem mezi zraněnými v Arsenalu je teprve pětadvacetiletý záložník Theo Walcott. Za osm let v klubu už nasbíral 42 těžších i lehčích zranění. Nejčastěji měl anglický reprezentant problémy s kolenem a kotníkem. Nevyhly se mu také časté trable s ramenem a různé nemoci.

  • 2. Abou Diaby

    Záložník, 28 let
    Aktuální klub: Arsenal 

    Počet zranění v Arsenalu: 40

    Abou DiabyFoto profimedia.cz

    Francouzský záložník je sice v žebříčku „až“ druhý, ovšem na čas strávený mimo hřiště by jednoznačně vedl. Za Arsenal odehrál od roku 2006 pouhých 126 zápasů. Nejčastěji ho ze hry vyřadily problémy se stehením i lýtkovým svalem. Často se navíc potýkal se zraněnými zády, kariéru mu ničí také potíže s kolenem.

  • 3. Tomáš Rosický

    Záložník, 34 let
    Aktuální klub: Arsenal 

    Počet zranění v Arsenalu: 36

    Tomáš RosickýFoto profimedia.cz

    Kapitána české fotbalové reprezentace asi netřeba představovat. Tomáš Rosický se v posledních letech se zraněnými trápí pravidelně. Zatímco dříve nejvíce trpěla jeho třísla, v poslední době ho často vyřazovaly problémy s lýtkem. Celou kariéru ho navíc provází trable se stehením svalem.

  • 4. Fredrik Ljungberg

    Záložník, 37 let
    Aktuální klub: Mumbai City (Indie)

    Počet zranění v Arsenalu: 29

    Fredrik LjungbergFoto profimedia.cz

    Švédský záložník Fredrik Ljungberg se do dějin Arsenalu zapsal zlatým písmem. Nebýt častých zranění, odehrál by ovšem za 9 let v klubu zcela jistě mnohem více než 216 zápasů. Fotbalistu, jenž momentálně působí v indické lize, provázely problémy se svalem, kotníkem, kolenem i achillovkou.

  • 5. Kieran Gibbs

    Obránce, 25 let
    Aktuální klub: Arsenal

    Počet zranění v Arsenalu: 27

    Kieran GibbsFoto EPA

    Stejně jako u prvního Walcotta je u pátého v pořadí obránce Kierana Gibbse zarážející jeho věk. Šikovnému levákovi je totiž také teprve 25 let. Přesto už stihl 27 zranění. Nejčastěji ho trápily problémy s kotníkem, nevyhnul se ovšem ani častým nataženým svalům. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud