14. prosince 2014 • 17:11

Liverpoolský ZMAR. Zlomil je gól z ofsajdu a neuvěřitelný De Gea

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začali se zvedat a pak spadli tvrdě dolů. Fotbalisté Liverpoolu si po vyřazení z Ligy mistrů své fanoušky neudobřili ani ve šlágru Premier League na hřišti Manchesteru United. Nenáviděnému rivalovi podlehli ostudně 0:3. Steven Gerrard a spol. přitom nebyli horším týmem.



Liverpool smutní. Na Old Trafford domácí přestřílel, jenže odjíždí zdrcen jasnou prohrou. Za všechno může hlavní rozhodčí, děravá obrana a především neprůstřelný brankář United David de Gea.

Začněme u sudího. Na toho se hosté hodně zlobili po druhém gólu ve své síti. A nutno dodat, že naprosto právem. Skórující Juan Mata byl totiž po hlavičce Robina van Persieho v jasném ofsajdu. Pomezní měl na situaci skvělý výhled, přesto nemával.

VIDEO | Druhý gól United padl z jasného ofsajdu

Všechno mohlo být přitom jinak. Ještě než k chybě rozhodčích vůbec došlo. Ve 12. minutě mohl poslat Liverpool do vedení Raheem Sterling, jenže sám před De Geou zklamal. A trest přišel záhy, Rooney z protiútoku skóroval.

Ani po velké křivdě se ale Liverpool nevzdal. Jenže ať už to byl opět Raheem Sterling či příchozí Mario Balotelli , naráželi na zeď v brance United. Ta zeď měla jméno De Gea. „Byl skvělý,“ jásal po zápase kouč domácích Louis van Gaal.

VIDEO | Famózní De Geův zásah proti tutovce Sterlinga

Španělský gólman se nejvíce zaskvěl při třetí Sterlingově šanci. Ten na něj po špatné malé domů postupoval úplně sám, ovšem De Gea anglického mladíčka fantasticky zastavil. Úžasný byl i jeho reflexivní zákrok proti ráně Balotelli o několik minut později.

Když De Geu nedokázal „SuperMario“ prostřelit ani v dalších dvou stoprocentních šancích, nebylo co řešit. United porazili Liverpool na domácí půdě 3:0 a připsali si šesté vítězství v řadě. Naopak „The Reds“ se musí rychle probrat.

VIDEO | Úžasný reflex dokázal De Gea při střele Balotelliho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud