18. prosince 2014 • 16:00

Nosítka pro Zoumu? Doktorka Eva o ně volala třikrát, tvrdí Čech

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všem fanouškům pořádně zatrnulo. To když zůstal v zápase Chelsea na půdě Derby po srážce s Petrem Čechem nehybně ležet obránce Kurt Zouma. Pořadatelská služba s nosítky navíc pořádně váhala, chytla se až na třetí zavolání. Český gólman přiznal, že ho to rozčílilo, zároveň se ale o Zoumu nebál. Byla u něj totiž doktorka Eva Carneiro, ve kterou mají hráči absolutní důvěru.



Že pořadatelská služba nezareagovala dobře, Čecha a jeho spoluhráče naštvalo. „Eva jim říkala do vysílačky třikrát: Přineste nosítka,“ řekl český brankář. „Slyšeli jsme to. Byli jsme rozčílení, pořád na ně volala a nikdo nešel,“ dodal.

Nakonec museli pořadatelům pomáhat samotní hráči. Cesc Fábregas a Cesar Azpilicueta se už na to nemohli dívat, vzali nosítka společně se službou a ke zraněnému Zoumovi doběhli.

Když mladý obránce ležel na zemi a nehýbal se, nebyly to skutečně příjemné obrázky. Na své vlastní zranění hlavy, kvůlli kterému nosí dodnes helmu, ale Čech nemyslel. „Ve fotbale je podobných soubojů hodně, takže se vždy něco můžeš stát. Je to běžné,“ tvrdil.

VIDEO | Pořadatelům museli s nosítky pomáhat i hráči

Kromě pořadatelské služby si ovšem Čech nemohl rychlý zásah vynachválit. „Doktoři zde byli velmi rychle, každý se přesvědčil, zda je Zouma v pořádku. Náš lékařský tým i rozhodčí si vedli výborně. Jen těm chlapcům s nosítky to trochu trvalo,“ řekl.

Zvláštní ocenění si schoval pro oblíbenou doktorku hráčů Chelsea, krásnou Evu Carneiro. „Neměl jsem pocit, že by byl hráč v nebezpečí. Byla s ním totiž Eva,“ prokázal jediné ženě v realizačním týmu Chelsea velkou důvěru.

A Čechův předpoklad se nakonec ukázal jako správný. Zouma byl po tvrdém střetu pouze otřesený a nemusel být ani okamžitě převezen do nemocnice. Trenér Mourinho navíc věří, že pro pondělní zápas už bude v pořádku.

Hráči Chelsea se snažili svému spoluhráči okamžitě pomoci
Hráči Chelsea se snažili svému spoluhráči okamžitě pomoci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud