Jan Vacek
21. prosince 2014 • 04:59

Bony terčem mocných: O exútočníka Sparty stojí City i Liverpool

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

S blížícím se otevřením zimního přestupového trhu je znovu v kurzu a prodírá se do popředí zájmu. Útočník Swansea Bony Wilfried (26) je znovu předmětem touhy elitních klubů, o služby bývalého hráče Sparty stojí především Manchester City a Liverpool. Velšský klub však o odchodu svého ofenzivního kladiva nechce ani slyšet.



Osm vstřelených gólů, dvě asistence. A především poctivě odvedená práce v každém utkání. Takový vzkaz vyslal během podzimu potenciálním zájemcům Bony Wilfried. Reprezentant Pobřeží slonoviny prožívá další parádní podzim, což pochopitelně nenechává chladnými kluby lačnící po vyztužení ofenzivní síly.

O služby podsaditého střelce se hlasitě přihlásil Liverpool. Slavný klub prožívá chmurné časy, které nad stadionem Anfield Road zavládly po odchodu lídru Luise Suáreze.

Jeho nástupce Mario Balotelli nepřesvědčil, Liverpoolu při zranění dalšího útočníka Daniela Sturridge zoufale chybí elitní koncový hráč. „Přál jsem si, aby Liverpool koupil Bonyho už v létě. Nestalo se, ale já doufám, že o něm nyní znovu uvažují,“ vyhlásil bývalý obránce „reds“ Jamie Carragher.

Bony Wilfried v sezoně

zápasy 19

góly 8

minuty 1152

střely 44

V polovině prosince však do hry o Bonyho vstoupil další silný hráč, mocný Manchester City. Anglický šampion nemůže aktuálně počítat se zraněnými útočníky Sergiem Agüerem a Edinem Džekem, v dostizích za aktuálně vedoucí Chelsea potřebuje nabrat údernost.

Někdejší kanonýr Sparty je navíc ověšen cenovkou 20 milionů liber (zhruba 700 milionů korun), což je vzhledem k jeho aktuálním výkonům cifra mimořádně lákavá.

Vedení Swansea samozřejmě o možné ztrátě svého ofenzivního klenotu nechce ani slyšet, na podzim s Bonym navíc uzavřelo roční smlouvu. Trenér velšského klubu Gary Monk však dobře ví, že ani to nemusí šestadvacetiletého hráče na Liberty Stadium udržet.

TOP 5 gólů Premier League: Bonyho otočka v pádu i krásné šibenice
Video se připravuje ...

„Podpis nové smlouvy nic nemění, spekulovat se bude pořád,“ prohlásil v listopadu po zpečetění smlouvy. A nemýlil se. Jestli někdo o Bonym během první sezony v Premier League pochyboval, nyní už k tomu rozhodně nemá důvod.

Rodák z Bingerville se vypracoval v ústřední postavu Swansea, prakticky žádná ofenzivní akce se neobejde bez jeho příspěvku. V duelu s Tottenhamem před dvěma týdny dominoval.

KURIOZITY Premier League: Bony pobavil oslavným tanečkem
Video se připravuje ...

Vstřelil jediný gól svého týmu, jen v prvním poločase se navíc dostal do mnoha dalších příležitostí. „Klub musí udělat všechno pro to, aby Bonyho udržel. Střílí spoustu gólů, z deseti šancí jich dokáže devět proměnit,“ vyhlásil spoluhráč Gylfi Sigurdsson.

Svými výkony již Bony Wilfried skromný klub z Walesu přerostl, jeho přesun do některého ze špičkových klubů se jeví pouze jako otázka času. Může k němu dojít už v lednu, variantou je rovněž stěhování po skončení sezony.

Bony Wilfried se raduje z branky do sítě Manchesteru City
Bony Wilfried se raduje z branky do sítě Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud