Jan Vacek
28. prosince 2014 • 20:00

Rosický opět nehrál, blíží se odchod? Braly ho křeče, mlžil Wenger

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké překvapení přichystal trenér Arséne Wenger fanouškům Arsenalu. V nedělním důležitém utkání proti West Hamu (2:1) opět nepostavil Tomáše Rosického, který přitom v pátek zazářil v základní sestavě a odvděčil se gólem do sítě Queens Park Rangers. V neděli už se český reprezentační kapitán nevešel ani na lavičku, což kouč Arsene Wenger odůvodnil tím, že ho v pátek údajně braly křeče.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 12. • 16:00
West Ham United
West Ham United
1:2
ONLINE
28. prosince
16:00
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 55. Kouyaté

Hosté: 41. Cazorla, 44. Welbeck

Sestavy

Domácí: Adrián – O´Brien (78. Demel), Tomkins, Reid, Cresswell – Amalfitano, Song (C), Kouyaté (78. Nolan) – Downing – Carroll, D. Sakho (62. E. Valencia).

Hosté: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Flamini, Coquelin – Oxlade-Chamberlain (90. Chambers), Cazorla, A. Sánchez – Welbeck (85. Gibbs).

Náhradníci

Domácí: Jääskeläinen, Nolan, Noble, Collins, Demel, Cole, Valencia

Hosté: Ospina, Gibbs, Podolski, Walcott, Chambers, Campbell, Akpom

Karty

Domácí: Carroll, Tomkins, Reid

Hosté: A. Sánchez, Debuchy, Coquelin

Rozhodčí

Swarbrick – Ledger, Wilkes

Stadion

Upton Park, London

Návštěva

34 977 diváků

Rosický zahrál proti QPR výborně a nyní není ani mezi náhradníky? To snad nemůže být pravda, něco je špatně“, kroutili hlavou napříč sociálními sítěmi příznivci londýnského klubu.

Důležitou bitvu Arsenal zvládl i bez Rosického. Na hřišti West Hamu sice favorit nedominoval, povedlo se mu však dvakrát udeřit v závěru prvního poločasu.

Nejprve proměnil pokutový kop španělský záložník Santi Cazorla, o několik desítek vteřin později přidal druhý zápas Danny Welbeck. Domácí sice po změně stran snížili, na vyrovnání však nedosáhli.

SESTŘIH Premier League: West Ham United - Arsenal 1:2
Video se připravuje ...

„Kanonýři“ tak vyhráli sedmý z posledních devíti zápasů a vyšvihli se už na pátou příčku v tabulce, český reprezentant u toho ovšem znovu nebyl. Proč tomu však bylo?

Manažer Arséne Wenger se Tomáše Rosického rozhodl šetřit pro zápas na Southamptonu, který je na programu už ve čtvrtek. „Chtěl jsem Tomášovi dopřát prostor k odpočinku. Když střídal proti QPR, měl křeče,“ řekl na tiskové konferenci po utkání francouzský kouč.

Podle informací deníku Sport však Rosického před včerejším zápasem žádné zdravotní problémy nelimitovaly. Skutečností navíc zůstává, že i přes nedávné svalové zranění, toho bývalý hráč Dortmundu či Sparty v dosavadním průběhu sezony moc neodehrál. Do fotbalu má obrovskou chuť, což ostatně svým výkonem jednoznačně demonstroval ve zmíněném pátečním utkání.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - QPR 2:1. Podívejte se na Rosického gól
Video se připravuje ...

S blížícím se lednem tak znovu zesílí spekulace o další Rosického budoucnosti. Ačkoli Wenger několikrát zopakoval, že je pro něj český záložník nepostradatelný, herní vytíženost tomu vůbec neodpovídá. Proto se začínají rojit kluby, které by o služby reprezentačního kapitána moc stály. Mezi nejžhavější zájemce patří řecký Olympiakos Pireus.

„Můžu potvrdit, že Řekové mají opravdu velký zájem. Pokud by se ale něco dělo, tak až v novém roce,“ potvrdil pro aktuálně.cz hráčův agent Pavel Paska. Definitivní rozřešení otazníků kolem české hvězdy tak nabídnou nejbližší týdny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud