6. ledna 2015 • 04:25

Zvláštní počty United. Odehráli NEJMÉNĚ utkání, použili NEJVÍC hráčů

Autor: jaj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jedenáct zápasů v řadě neprohráli, pro fotbalisty Manchester United v poslední době naprosto nevídaná věc. V současnosti existuje jiný zajímavý í ukazatel, který stojí za povšimnutí. Ve 22 soutěžních zápasech od začátku sezony využil trenér Louis van Gaal už neskutečných 37 hráčů. Ostatní celky Premier League za Rudými ďábly v této statistice výrazně zaostávají. Třeba Aston Villa nasadila do stejného počtu utkání pouze 23 fotbalistů, tedy o 14 méně!



Slavné United sužuje od začátku sezony velká marodka. Kvůli tomu nizozemský kouč protočil počet hráčů, který by stačil na sestavení víc jak tří základních sestav. Abnormálně vysoké číslo ještě umocňuje fakt, že United ani neodehráli zdaleka tolik zápasů jako jiné celky v Anglii.

Vzhledem ke špatným výsledkům z minulé sezony se totiž neprobojovali do žádné evropské soutěže a zápasy jim nenaskakují ani v domácích soutěžích. Vv FA Cupu odehráli první utkání až tento víkend, kdy zvítězili na hřišti třetiligového Yeovilu 0:2, v Ligovém poháru vypadli ostudně po debaklu 0:4 na hřišti Milton Keynes.

Třeba městští rivalové ze City odehráli v porovnání s United od léta o osm soutěžních zápasů víc a přitom využili o jedenáct hráčů méně!

Od 16. července, kdy nastoupil kouč Van Gaal do funkce na Old Trafford, prodělali hráči 55 zranění! Nejdražší letní posila Ángel di María a Luke Shaw se zranili již pětkrát.

Brankář David de Gea, kapitán Wayne Rooney , kanonýr Robin van Persie a kanonýr Juan Mata, to jsou jediní borci, kteří naskočili v dresu Manchesteru aspoň do patnácti soutěžních utkání od začátku sezóny.

Bývalý asistent legendárního trenéra Alexe Fergusona Mike Phelen vidí hlavní příčinu v odchodu zkušeného fitness trenéra Tonyho Strudwicka. „Každý den spolupracoval s týmem. Rozuměl tomu, jak udržet hráče fit pro všechny rozdílné soutěže. Najednou ho přesunuli úplně do jiné funkce, to by mohlo mít vliv na problémy se zdravím hráčů,“ domnívá se Phelen.

Klub Počet odehraných zápasů Počet využitých hráčů
Manchester United 22 37
Arsenal 31 32
Tottenham 31 29
Manchester City 30 26
Chelsea 30 24
Aston Villa 22 23
Sunderland 23 23

SESTŘIH Premier League: Stoke - Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Tottenham - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Newcastle 3:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Southampton - Manchester United 1:2
Video se připravuje ...

Rudí ďáblové slaví. Rooney dal dva góly, na další přihrál a Manchester United vyhrál nad Newcastlem 3:1.
Rudí ďáblové slaví. Rooney dal dva góly, na další přihrál a Manchester United vyhrál nad Newcastlem 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud