Karel Häring
9. ledna 2015 • 04:50

Rosický řekl Olympiakosu NE. Nyní řeší nabídky z Anglie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stěhování na jih Evropy neproběhne. Olympiakos Pireus sice projevil zájem o angažování Tomáše Rosického, ale záložník Arsenalu se rozhodl nabídku nepřijmout. Nicméně stále není jisté, jestli zůstane na jaře na Emirates Stadium, nebo odejde.



Tři miliony eur, osmdesát jedna milionů korun, nabízel Olympiakos londýnskému Arsenalu za Tomáše Rosického . Z transferu však nic nebude, český reprezentační kapitán nabídku odmítl.

„Můžu potvrdit, že jsme to odřekli,“ sdělil Sportu Pavel Paska, Rosického manažer. Ten už v průběhu prosince přiznal, že řecký velkoklub měl o jeho klienta eminentní zájem. „Kontaktovali jak Arsenal, tak mě, předložili oficiální nabídku. Ale sdělili jsme jim, že v tomto časovém termínu, tedy začátkem ledna, o přestupu neuvažujeme,“ prohlásil.

Důvodem Rosického „ne“ není čerstvá změna trenéra v řeckém týmu, v němž Španěla Míchela nahradil Vítor Pereira. Čtyřiatřicetiletý záložník totiž odmítl nabídku ještě před odvoláním bývalého kouče Sevilly či Getafe.

Český hráč se musel rozhodnout do 5. ledna, tedy ještě před změnou. To však nevylučuje, že by ještě do konce lednového přestupního termínu neodešel jinam. Podle informací Sportu má i nabídky z Anglie, nicméně vše záleží na stanovisku manažera Arsenalu Arséna Wengera.

Ten jej prý nechce pustit ani na případné hostování, i když je pravděpodobné, že se Rosický, který odehrál tři z posledních čtyř soutěžních utkání v základní sestavě, vrátí na lavičku, jakmile se „Gunners“ vyprázdní marodka.

Rosický v této sezoně nastoupil celkem k pěti ligovým duelům, dalších pět startů si připsal v pohárových zápasech.

Více o přestupech českých fotbalistů si můžete přečíst v pátečním vydání deníku Sport. Zde si jej můžete koupit a přečíst v elektronické podobě>>>

Titulní strana pátečního vydání deníku Sport Titulní strana pátečního vydání deníku SportFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud