25. ledna 2015 • 20:23

Šťastný Wenger: Když milujete fotbal, milujete Rosického

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za tohle představení sklidil obrovský potlesk. Tomáš Rosický dostal do utkání 4. kola Anglického poháru od trenéra Arséna Wengera kapitánskou pásku a ta, jako kdyby dala českému záložníkovi křídla. V zápase proti Brightonu (3:2) ho bylo plné hřiště. Na výhře Arsenalu se podílel asistencí a vstřelenou brankou. "Když milujete fotbal, milujete i Rosického," rozplýval se nad českým záložníkem kouč Kanonýrů.



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 1. • 17:00
Brighton & Hove Albion FC
Brighton & Hove Albion FC
2:3
ONLINE
25. ledna
17:00
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 50. O'Grady, 75. Baldock

Hosté: 2. Walcott, 24. Özil, 59. Rosický

Sestavy

Domácí: Stockdale – Bruno (63. March), Greer, Dunk, Bennett – Holla, Ince – Calderon, Forster-Caskey (82. Colunga), Baldock – O'Grady.

Hosté: Szczęsny – Chambers, Koscielny, Monreal, Gibbs – Flamini, Walcott (70. Sánchez), Ramsey, Özil (80. Coquelin), Rosický – Giroud (70. Akpom).

Karty

Domácí: Baldock, Holla, Greer, Dunk

Rozhodčí

Michael Oliver. Asistenti: M. Mullarkey, L. Betts. Čtvrtý rozhodčí: S. Hooper

Stadion

The American Express Community Stadium, Brighton

Rosický doslova hýřil aktivitou. Pocit zodpovědnosti za tým s kapitánskou pásku na ruce ho vůbec nesvazoval a předvedl jeden z nejlepších výkonu v dresu Arsenalu za poslední léta.

"Byl úžasný. Takové hráče milujeme. Když milujete fotbal, milujete i Rosického. Ukázal opravdový charakter, skóroval a jsem za něj velmi rád," pochvalil českého záložníka Arséne Wenger.

První úžasný moment ukázal ve 24. minutě. Vyvezl míč doprostřed hřiště a geniální přihrávkou vybídl Mesuta Özila ke skórování. Německý záložník Rosického chytrou přihrávku proměnil ve druhý gól Arsenalu.

VIDEO: Rosického geniální asistence

 

Vrchol českého reprezentačního kapitána přišel ale až ve druhém poločase. V 59. minutě si se spoluhráči několikrát vyměnil míč rychlými přihrávky, a pak přišlo skvostné zakončení šajtlí z první. Na pohotovou střelu Tomáše Rosického byl brankář Brightonu David Stockdale krátký.

VIDEO: Parádní trefa, která rozhodla o výhře Arsenalu

Rosického branka natolik potěšila, že celý uřícený burácel fanoušky. Britská BBC na svůj Twitter okamžitě přidala fotografii, kde český záložník představuje rakouského skladatele Mozarta, podle něhož se mu už léta přezdívá Malý Mozart.

V neděli to proti Brightonu bylo v podání Rosického opravdové představení par excellence. Jen se znovu potvrdilo, že po období, kdy jen zahříval lavičku, Rosického důležitost v Arsenalu znovu významně roste.

Doslova parádní trefa se povedla Tomáši Rosickému
Doslova parádní trefa se povedla Tomáši Rosickému

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud