26. ledna 2015 • 11:30

Rosický přihrával bez koukání. Já bych ho přejel, řekl Neville

Autor: jv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to trik, který používá mnoho světových fotbalistů. Dobrý způsob, jak vyvést z rovnováhy svého soka. Díváte se na jednu stranu hřiště, míč však zároveň posíláte na tu opačnou. Přesně to předvedl v utkání Anglického poháru proti Brightonu i záložník Arsenalu Tomáš Rosický. Bývalý obránce Phil Neville ho za to však nevybíravě zkritizoval. Později svůj výrok korigoval s tím, že si dělal legraci, nicméně u fanoušků sklidil bouři nevole.



Běžela 59. minuta nedělního utkání 4. kola Anglického poháru mezi Brightonem a Arsenalem. Favorizovaní „kanonýři“ drželi vedení 2:1, jejich hra se opírala především o znamenitý výkon Tomáše Rosického. Ten si ve zmíněném čase bleskově narazil balon se spoluhráčem Olivierem Giroudem a volejem z hranice vápna navýšil hostující náskok na dvoubrankový.

Také v tomto případě se Rosický díval na opačnou stranu, než stál jeho francouzský parťák. Podobný trik předvedl v průběhu zápasu český reprezentační kapitán ještě dvakrát, hráči Brightonu si s jeho skrytými přihrávkami nevěděli rady. Odborníci i fanoušci Arsenalu byli z Rosického představení u vytržení, bývalý obránce Evertonu Phil Neville však pro zkušeného záložníka slova chvály nehledal.

Spíše naopak. „Kdyby tohle někdo udělal na tréninku mně nebo komukoli jinému, byl bych první, kdo by se dotyčného hráče snažil sestřelit. Rozbil bych ho. Rosický tím prokázal soupeři nedostatek respektu,“ vypálil Neville, jenž nyní pracuje jako expert televizní stanice BBC.

Slova bývalého anglického reprezentanta spustila na sociálních sítích vlnu nevole, pobouřeni byli logicky především příznivci Arsenalu. Stupňující se kritika donutila Nevilla, aby své vyjádření uvedl na pravou míru.

„Moje vyjádření o Rosickém ‚koukám tam, přihrávám jinam‘ bylo jen vtípkem od někoho, kdo nikdy nic takového nebyl schopný udělat,“ uklidňoval Neville na Twitteru fanoušky, že Rosického nechtěl urazit. To manažer Arsenalu Arséne Wenger měl jasno hned. „Pokud milujete fotbal, musíte milovat i Rosického,“ prohlásil na pozápasové tiskové konferenci.

Na Tomáše Rosického se v Anglii snáší jen slova chvály
Na Tomáše Rosického se v Anglii snáší jen slova chvály

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud