27. ledna 2015 • 13:58

Nebyl jako Ronaldo! Rosický dělal triky pro tým, tvrdí legenda Arsenalu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frajeřina, která si zaslouží odsouzení? Názor bývalé opory Manchesteru United Phila Nevilla na způsob, jakým Tomáš Rosický rozdával přihrávky při výhře Arsenalu nad Brightonem, vyvolal v Anglii bouřlivou diskuzi. Český záložník nalezl renomovaného zastánce. Bývalý anglický reprezentant Martin Keown, kde strávil většinu úspěšné kariéry, se Rosického zastal. Podle jeho mínění použil triky pro týmový úspěch. Na rozdíl třeba od takového Cristiana Ronalda, který podobné věci dělal dříve jen pro efekt.



Rosický podal proti Brightonu velmi dobrý výkon. Připsal si jednu asistenci a vstřelil vítěznou branku. "Pořád hrál týmově. Neměl potřebu kličkami obcházet hráče pro nic za nic," napsal Keown ve svém komentáři pro list Daily Mail.

Český fotbalista hodně zaujal způsobem, jakým několikrát na trávníku rozdával přihrávky. Díval se na jednu stranu a míč poslal spoluhráči na opačnou stranu. Nečitelný pas předcházel i jeho vítěznému gólu. Celkem tuto fintu při přihrávce použil český reprezentant v utkání třikrát.

A Phila Nevilla v pozici experta televizní stanice BBC během utkání vyprovokoval tento způsob rozdělování přihrávek k ostré poznámce. "Prokazuje tím soupeři nedostatek respektu," rozčiloval se. Když se na něj začaly valit odmítavé reakce od fanoušků, svůj postoj mírnil. "Byl to jen vtípek od někoho, kdo nikdy nic takového nebyl schopný udělat," uklidňoval vášně.

VIDEO: Moment, který Phill Neville odsoudil

Keown nabídl jiný pohled na podobné finesy. „Když byl Cristiano Ronaldo ještě mladý v Manchesteru United, dělal takové věci neustále, ale jen pro svůj užitek," zavzpomínal Keown, kdy se mu podobné kousky nezamlouvaly. I v tomto ohledu prý trojnásobný držitel Zlatého míče ale vyspěl. "Nyní využívá svůj talent k tomu, aby pro Real Madrid vyhrával utkání,“ poznamenal.

A stejně se nyní na trávníku chová Rosický. „Neuctivé to nebylo. Hrál s velkým sebevědomím. Všechny akce Arsenalu šly přes něj, a tak se nebál něco takového provést,“ komentoval Keown vystoupení Rosického.

Tomáš Rosický v utkání Ligového poháru předváděl úžasné přihrávky, při kterých se díval úplně jinam, než posílal míč
Tomáš Rosický v utkání Ligového poháru předváděl úžasné přihrávky, při kterých se díval úplně jinam, než posílal míč

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud