28. ledna 2015 • 12:23

Proč vyvázl bez červené? Costa z Chelsea šlápl na Škrtela i Cana

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není zápas, kdy by se nedostal alespoň do slovní přestřelky s protihráči. V úterní odvetě anglického Ligového poháru proti Liverpoolu to ale útočník Chelsea Diego Costa pořádně přehnal. Kromě řečí zaútočil na soupeře velmi zákeřně, dva hráče doslova pošlapal. Zatímco kouč hostů Brendan Rodgers zuřil, José Mourinho svého svěřence bránil. 



Costa své útoky směřoval na obránce Liverpoolu. Nejdříve stoupl na kotník Emre Canovi, ve druhém poločase šlápl na nohu Martinu Škrtelovi. V obou případech je na videu dobře vidět, že se bývalý útočník Atlétika mohl střetu vyhnout.

„Měl kliku, že to rozhodčí neviděl,“ stěžoval si po zápase, ve kterém Chelsea vyhrála v prodloužení 1:0 a postoupila, trenér Liverpoolu Brendan Rodgers. „Myslím, že nikdo nechce vidět to, co Costa udělal,“ dodal naštvaný kouč.

Prvním incidentem se na základě videa začala zabývat disciplinární komise a podle agentury Reuters hrozí útočníkovi třízápasový distanc. Ten by ho mimo jiné připravil o sobotní ligový duel vedoucí Chelsea s druhým Manchesterem City.

VIDEO | Costa šlápl na Emreho Cana

Rodgers se bál o zdraví svých hráčů. „Šlápl nejen na Škrtela, ale také na Cana, na mladého hráče… Je pro mě zklamáním vidět opakované záběry, jak šlape přímo na kotník,“ tvrdil.

Rodgerse nepřímo podpořili v televizním studiu expert Jamie Redknapp i bývalý kanonýr Arsenalu Thierry Henry. Oba by dali Costovi za jeho počínání červenou kartu.

„Jasně můžete vidět, že to chtěl udělat. Musím u něho milovat vášeň i styl hry, ale u Cana a Škrtela už to přehnal," upozornil bývalý francouzský reprezentant.

"Ve fotbale je tenká linie mezi bojovností a násilným chováním. Bohužel Costa tuhle čáru překročil a měl být jednoznačně vyloučen," doplnil Redknapp.

VIDEO | Costa si vyšlápl také na Martina Škrtela

S tím ovšem nesouhlasil trenér Chelsea José Mourinho „Bylo to absolutně nezaviněné. Soupeř byl na zemi a on tam šel nohou, když hledal míč. Navíc se na něj měla pískat penalta, takže nechte Costu hrát jeho fotbal,“ prohlásil Portugalec.

Mourinho se navíc ohradil právě vůči Jamiemu Redknappovi. „Je to skvělá kampaň. Víme, jak moc tento vědátor miluje Chelsea. Jste manažer, sedíte na lavičce a tito chlapci mají teplé místečko, dobrý plat a žádný tlak,“ opřel se trenér Chelsea do televizních expertů. „Jsou vedle. Musí být féroví a upřímní,“ dodal Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud