Karel Häring
6. února 2015 • 11:00

Klub kuřáků! Další průšvih v Arsenalu, Wilshere držel vodní dýmku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Arsenalu Jack Wilshere čelí novému skandálu. Na sociálních sítích se objevila fotografie, na které v jednom z londýnských nočních klubů drží vodní dýmku. Problém je, že anglického reprezentanta už v minulosti dvakrát nachytali s cigaretou v ruce. A manažer Arséne Wenger už dřív vyhlásil hráčům-kuřákům boj.



Fotografie Jacka Wilshera, který se momentálně zotavuje z operace zraněného kotníku, se objevila na sociálních sítích Instagram a Twitter, než byly později odstraněny. To však nemění nic na tom, že třiadvacetiletý „Gunner“ čelí již třetímu skandálu v souvislosti s kouřením.

Poprvé se tak stalo v listopadu 2013, kdy jej přistihli před jedním z londýnských klubů s cigaretou, podruhé loni v létě během dovolené v Las Vegas, kterou trávil mimo jiné i s brankářem Manchesteru City Joem Hartem.

Wilshere se poté kál a slíbil, že se poučí. „Samozřejmě, že toho lituju. Už předtím jsem udělal chybu, teď jsem ji zopakoval. Lidé dělají chyby. Jsem mladý a poučím se z toho. Mám děti a nechci, aby si myslely, že jejich otec je kuřák a že je v pořádku, když fotbalista kouří, protože není. Je to neakceptovatelné a příjmu všechny následky,“ vysvětloval loni v létě.

Zajímavé je, že v Arsenalu není jediný hráčem, který měl potíže s cigaretami. Brankář Wojciech Szczesny si zapálil ve sprchách po porážce na Southamptonu (0:2) na Nový rok a manažer Arséne Wenger vyhlásil přísné tresty pro každého, koho uvidí s cigaretou – do konce sezony ho přeřadí do rezervního týmu.

Zatím není jasné, jaké stanovisko v novém Wilsherově případě (anglický média zdůrazňují, že na fotografii dýmku „jen“ držel a nekouřil) Francouz Wegner zaujme, podle The Times je připraven záložníkovi připomenout, jaké jsou jeho povinnosti a zodpovědnost vůči image klubu.

Samotný hráč na aférku zareagoval tím, že na Instagram umístil video, na němž se poctivě připravuje v tréninku, s krátkým doplňujícím vzkazem. „Starejme se o vlastní charakter, nikoliv o reputaci, protože charakter je to, čím jste, zatímco vaše reputace je pouze to, co si lidé, kteří vás neznají, o vás myslí.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud