18. února 2015 • 12:01

Přiznal Rooney simulaci? Po zápase se mi omluvil, tvrdí gólman

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva Wayne Rooney, kapitán anglické reprezentace a Manchesteru United, ustál první vlnu kritiky za nafilmovanou penaltu v pohárové bitvě s Prestonem, už se může těšit na další. Kauzu totiž přiživil gólman Prestonu Thorsten Stuckmann, který řekl listu The Sun, že se mu Rooney za nafilmování penalty hned na hřišti omluvil.



V pohárovém duelu vedli United na půdě třetiligového celku Preston North End 2:1. V 88. minutě se pak vřítil do pokutového území jejich kapitán Rooney a brankář Thorsten Stuckmann vyrazil proti němu. Soupeře nezasáhl, ale útočník United padl k zemi a sudí nařídil penaltu. Domácí se divili, hosté jásali. Sám Rooney pak přidal uklidňující třetí zásah, který pečetil výhru United.

„Po zápase za mnou Rooney přišel a řekl, že se mi omlouvá. Ale že měl šanci vybojovat penaltu a také to udělal,“ prozradil listu The Sun Stuckmann. Televizní kamery přitom zachytili, jak se oba muži po závěrečném hvizdu skutečně baví, jen se nevědělo o čem.

Po penaltě se do Rooneyho pustili kvůli filmování televizní moderátoři a bývalí skvělí fotbalisté Gary Lineker a Stan Collymore. Zvláště poté, co na obrazovce v opakovaném záběru viděli, že ke kontaktu hráčů nedošlo. Útočníka se pak sice zastal manažer Anglie Roy Hodgson, ale gólman Prestonu si stojí za svým a tvrdí, že sudí Dowd neměl pokutový kop pískat.

„Říkám jasně, žádná penalta to nebyla a domnívám se, že kdyby se podobná situace stala na druhé straně hřiště a jeden z našich útočníků by takhle upadl, tak by sám dostal od rozhodčího trest a penalta by se nekopala. Nepochybuji o tom,“ měl jasno německý gólman Prestonu.

Rooney měl dlouhou střeleckou pauzu, branku dal po dlouhých 952 minutách. I proto měl po vstřelené brance obrovskou radost. Tu mu ale nyní jistě kalí obrovská kritika. Ve čtvrtfinále FA Cupu se Manchester United utká s Arsenalem.

Wayne Rooney střílí z penalty gól do sítě Prestonu. Manchester United vyhrál pohárový zápas 3:1 a Rooney se mocně radoval. Že penaltový zákrok přihrál mu vůbec nevadilo.
Wayne Rooney střílí z penalty gól do sítě Prestonu. Manchester United vyhrál pohárový zápas 3:1 a Rooney se mocně radoval. Že penaltový zákrok přihrál mu vůbec nevadilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud