28. února 2015 • 18:32

Vydra vystřílel Watfordu výhru, dva góly dal, na další přihrál

Autor: rjm, ČTK, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentační útočník Matěj Vydra byl hrdinou Watfordu. V sobotním utkání druhé nejvyšší anglické soutěže v Leedsu vstřelil dva góly vítězů a na třetí ještě přihrál. Watford tak zvítězil 3:2 a Vydra zaznamenal v této sezoně v Anglii už deset branek.



Více než měsíc čekal Matěj Vydra na gólový zápis. V sobotu se dočkal a nezůstal u jedné trefy, a především díky českému útočníkovi Watford otočil svůj zápas v Leedsu z 0:2 na 3:2 a v tabulce se posunul na třetí příčku. Povedl se mu impozantní návrat do sestavy, z níž Matěj Vydra v průběhu zimních měsíců vypadl. Ve druhé anglické lize znovu připomněl své střelecké umění a gólový účet v této sezoně zaokrouhlil na deset.

Když v ročníku 2012/2013 Watford mocně (ale neúspěšně) prahl po postupu do Premier League, výrazně těžil ze spolupráce dvojice Matěj Vydra–Troy Deeney. V této sezoně je nejlepším střelcem týmu Nigerijec Odion Ighalo, ovšem v sobotu dostala přednost osvědčená dvojka. A tah se vyplatil.

No, i když zpočátku to tak rozhodně nevypadalo. Leeds se propracoval po dvaceti minutách do dvoubrankového vedení, ovšem hosté stihli ještě do přestávky zareagovat. Vydra dostal míč k Deeneymu a kapitán „Hornets“ si připsal čtrnáctý zásah v sezoně.

Watford se po změně stran tlačil za vyrovnáním a dočkal se poměrně brzy. Dvojice Deeney–Vydra si prohodila role. Zkušený forvard nesobecky přihrál a český reprezentant dokázal z dobré pozice vyrovnat.

Hosté se nespokojili ani s bodem a přišla odměna, konkrétně deset minut před koncem. „Sršni“ vyrazili do rychlého kontru, Deeney prostrčil balon na sprintujícího Vydru. Jeho první pokus gólman Silvestri vyrazil, nicméně dorážku už někdejší forvard Baníku dopravil do sítě a přes dvanáct stovek hostujících fanoušků dostal do stavu deliria.

Watford, v jehož sestavě se neobjevil Daniel Pudil, si připsal velmi důležité tři body, protože ostatní celky ze špičky tabulky zaváhaly, poskočil tým na třetí místo, jen o bod za druhou příčkou, která zaručuje přímý postup do Premier League.

Dvě trefy mohou pomoct i Vydrovi. Po dobrém vstupu do sezony se mu přestalo dařit, od začátku listopadu až do včerejšího střetnutí skóroval v Championship jen dvakrát a přišel o místo v základní sestavě. Každopádně jeho zásahy mohou potěšit i reprezentačního trenéra Pavla Vrbu, jelikož národní tým čeká už za měsíc kvalifikační duel s Lotyšskem.

Anglická druhá fotbalová liga - 34. kolo:

Birmingham - Brentford 1:0, Blackpool - Wigan 1:3, Bolton - Brighton 1:0, Bournemouth - Blackburn 0:0, Cardiff - Wolverhampton 0:1, Charlton - Huddersfield 3:0, Fulham - Derby 2:0, Leeds - Watford 2:3 (za hosty Vydra 2 góly), Reading - Nottingham 0:3, Rotherham - Millwall 2:1, Sheffield Wednesday - Middlesbrough 2:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud