2. března 2015 • 19:05

Čech hrál ve finále. Ale mužem zápasu je Courtois, řekl Mourinho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni se radovali na hřišti, ale trenér Chelsea José Mourinho nikde. „Kde je?“ ptali se hráči. Až po chvíli ho našly televizní kamery s mobilem u ucha. „Volal jsem manželce, to byla první věc, kterou jsem po vítězství v Ligovém poháru udělal,“ prozradil úspěšný kouč, který po finále s Tottenhamem (2:0) získal už 21. trofej v profesionální kariéře. „Přitom jsem šťastný jako dítě, které vyhrálo poprvé,“ smál se Mourinho.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 3. • 17:00
Chelsea FC
Chelsea FC
2:0
ONLINE
1. března
17:00
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Góly

Domácí: 45. Terry, 56. Costa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Zouma, Terry, Azpilicueta – Ramires, Cahill, Fàbregas (88. Oscar) – Willian (76. Cuadrado), Costa (90+3. Drogba), Hazard. Trenér: José Mourinho.

Hosté: Lloris – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Bentaleb, Mason (71. Lamela) – Chadli (79. Soldado), Eriksen, Townsend (62. Dembélé) – Kane. Trenér: Mauricio Pochettino.

Karty

Domácí: Willian, Cahill, Cuadrado

Hosté: Dier, Bentaleb

Rozhodčí

Anthony Taylor – Lee Betts, David Bryan

Stadion

Wembley Stadium, London

Do branky Chelsea poslal překvapivě Petra Čecha a jeho důvěru nezklamal, přestože neměl díky brilantní defenzivě moc práce. „Velký tlak, který se snesl na jeho ramena, ustál. A byl spolehlivý,“ napsal britský list Daily Mail a výkon českého gólmana ocenil známkou 7.

„Vybral jsem Petra, protože Ligový pohár byla jeho soutěž. Na začátku sezony jsme sice určili jedničku Thibauta Courtoise, který má budoucnost před sebou a na svůj věk je úžasný. Zároveň jsme ale řekli, že Petr bude chytat v Ligovém poháru,“ vysvětlil Mourinho.

Výjimkou byly semifinálové duely s Liverpoolem, to však Čech dostal příležitost v Lize mistrů a Premier League. „Každé naše rozhodnutí oba brankáři přijali a bylo úspěšné. Petr i Thibaut odvedli dobrou práci. Ale snažím se být spravedlivý a Petr si zasloužil ve finále chytat,“ prohlásil portugalský trenér s tím, že belgický gólman má na zisku trofeje stejnou zásluhu jako Čech.

„Upřímně, pro mě je mužem zápasu Courtois. I když nenastoupil, po fantastickém výkonu proti Liverpoolu nás dostal do finále. Jsou i další hráči, kteří v neděli nehráli. Třeba Andreas Christensen, který zvládl utkání proti Shrewsbury. Jsme jeden tým a na všechny jsem hrdý,“ pronesl Mourinho.

Odrážet musel akorát kritické poznámky, že Chelsea došla za vítězstvím po defenzivním výkonu. „Finále hrajete, abyste vyhráli,“ odvětil. „A José má pravdu. Chcete si užívat zápas nebo pak raději slavit?“ zeptal se bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher. „Měl tady nějakou práci a zvládl ji. Chelsea nebrání, protože musí. Oni to milují a užívají si to,“ přidal se Thierry Henry, někdejší útočník Arsenalu a dnes expert televizní stanice Sky Sports.

Trenér Chelsea José Mourinho po vítězství v Ligovém poháru se svými hráči řádil
Trenér Chelsea José Mourinho po vítězství v Ligovém poháru se svými hráči řádil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud