Jonáš Bartoš
2. dubna 2015 • 16:10

Odmítl 3,8 milionu týdně. Sterling naštval Liverpool, možná odejde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbal řeší velký příběh na titulní strany. Raheem Sterling, dvacetiletý zázrak s jamajskými kořeny, se rozhádal s Liverpoolem. Nejprve se svými manažery odmítl podepsat nový kontrakt na 100 000 liber týdně (3,8 milionu korun), pak zase bez jakéhokoliv svolení klubu vystoupil v pořadu britské televize BBC, kde své rozhodnutí hájil.



V pouhých dvaceti letech se Sterlingova kometa nad anglickým fotbalovým nebem víc a víc rozjasňuje. Raheem Sterling, mladý reprezentant narozený v jamajském Kingstonu, je zároveň mužem plným kontroverze.

Výjimečný talent už druhou sezonu táhne Liverpool, v probíhajícím ročníku vládne tabulce týmových střelců. Po odchodu Luise Suáreze a dlouhém zranění Daniela Sturridge je to právě on, kdo svými góly drží ofenzivu "Reds".

Klub si služby své největší hvězdy chce s předstihem pojistit. Sterlingovi za dva roky vyprší stávající kontrakt, který mu zajišťuje zhruba 35 000 liber týdně (1,3 milionu korun). Liverpool mu nabídl vylepšení na 100 000 (3,8 milionu), jenže takovou nabídku útočník zmuchlal a zahodil do koše.

"Tady nejde o peníze. Kdyby mi Liverpool nabídl kontrakt už po skončení minulé sezony, podepsal bych i na nižší částku. Přijde mi, že klub nabídku špatně načasoval," vysvětloval výjimečně nadaný útočník v rozhovoru pro britskou BBC.

"Jednání s Liverpoolem nikdy nebyla hlavně o penězích. Mluvím o získávání trofejí a možnosti hrát na co nejvyšší úrovni. To je to, co já opravdu chci. Nejde mi o to, jaká budu řídit auta, kolik si koupím baráků. Jen chci být co nejlepším fotbalistou," pravil odhodlaně do televizních kamer.

Sterling svým chováním pořádně namíchl fanoušky Liverpoolu. Klub totiž minulé léto přišel o Suáreze a hrozí, že znovu ztratí svého nejlepšího hráče. Přičteme-li k tomu plánovaný odchod Stevena Gerrarda, nároční příznivci získávají důvody k znatelnému rozladění.

S puncem nafoukané hvězdičky ale Sterling nesouhlasí. "Nechci být považovaný za člověka, který ve dvaceti letech jen hrabe peníze. Chci, aby mě lidé brali jako mladého kluka, který miluje fotbal a snaží se co nejvíc pracovat pro tým."

Ze Sterlingových slov pro BBC ale vzešel ještě větší malér. Liverpool se o Sterlingově zpovědi pro nejsledovanější britskou televizi dozvěděl až v momentě, kdy se spustilo vysílání. V profesionální sportovní organizaci je přitom nemyslitelné, aby si hráč pod smlouvou něco takového bez vědomí klubu dovolil.

Britský Daily Mail tvrdí, že klub svého hráče trestat nebude, nicméně Sterlingovým chováním je značně nespokojen. "V Liverpoolu zuří, že Sterling bez jejich vědomí poskytl takový rozhovor. Někteří z klubu jsou přesvědčeni o tom, že se svými zástupci připravuje cestu k letnímu odchodu," píše reportér Ian Ladyman, specialista na klub ze severu Anglie.

Trenér Rodgers, pod kterým impulsivní a charakterově složitý mladík rozkvetl, se snaží krotit vášně. "Pokud Raheem mluví o získávání trofejí, tak to dokonale ladí s tím, co chceme my. Tohle je Liverpool, pro něj musí být čest, že je součástí týmu," pravil kouč z Anfield Road a zmínil se i o Sterlingově vystoupení pro BBC. "Od klubu neměl na rozhovor žádné povolení. Ale je to mladý hráč, pořád se má co učit," dodal Rodgers.

Byť si Sterling zadělal na pořádný problém, trenér Liverpoolu se ho nehodlá vzdát. "Ještě mu u nás zbývá dva a půl roku do konce smlouvy. Teď v létě určitě nikam neodejde," zdůraznil Rodgers. Přesto je možné, že kvůli narůstajícímu tlaku potencionálních zájemců nakonec svůj postoj bude muset přehodnotit a Sterlinga pustit.

TOP triky 23. kola Premier League: Nepolapitelný Sterling a přehlídka patiček
Video se připravuje ...

Raheem Sterling v utkání Liverpoolu se Swansea
Raheem Sterling v utkání Liverpoolu se Swansea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud