14. dubna 2015 • 11:23

Courtois už zase čape. Hrdina Chelsea, chválí ho za skvělý zákrok

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Minulý týden by se nejraději hanbou propadl, po gólu z půlky skončil pokořený a s hlavou v dlaních. Thibaut Courtois se ale otřepal hodně rychle. Proti QPR měl zásadní podíl na výhře Chelsea, když tým podržel několika klíčovými zásahy. "Pomohl nám vyhrát zápas," chválil ho po utkání José Mourinho.



Chelsea se v neděli na hřišti QPR hodně trápila. Že šlo o souboj lídra Premier League s týmem bojujícím o záchranu? Na velké rozdíly zapomeňte, hrálo se velmi vyrovnané utkání. "Byl to typický zápas na 0:0," souhlasil i trenér José Mourinho . "Blues" se radovali ze třech bodů až díky vítězné trefě Fábregase z 88. minuty.

V důležitých chvílích tým podržel Thibaut Courtois . 22letý Belgičan, který před sezonou z pozice jedničky vytlačil Petra Čecha , předvedl několik klíčových zákroků. Největší problém zažehnal v 64. minutě. Po pěkném uvolnění se v pokutovém území Chelsea objevil Matt Phillips. Tvrdě vystřelil, ale Courtois jeho pokus vytáhl reflexivním zákrokem na brankové čáře.

"Courtois je hrdina Chelsea. Proti Phillipsovi předvedl fantastický zákrok," napsal v hodnocení utkání britský Daily Mail, který talentovaného Belgičana zvolil mužem zápasu.

SESTŘIH Premier League: Queens Park Rangers - Chelsea 0:1
Video se připravuje ...

Šlo o typický důkaz toho, jak rychle se věci ve fotbale můžou měnit. Ještě minulý týden byl Courtois na odstřel. Poté, co proti Stoke pustil gól z vlastní poloviny hřiště, se začalo nahlas debatovat o tom, jestli nemá přepustit místo zkušenějšímu Čechovi.

"Během týdne, po utkání s Hullem, jsem mu řekl, že potřebujeme, aby nám pomohl k bodům nějakými zákroky, a přesně to dnes udělal," chválil svou jedničku Mourinho, jemuž se sázka na Courtoise evidentně vyplatila. "Ten zákrok nám pomohl vyhrát zápas," vyzdvihl zlikvidování pokusu Phillipse.

Vytáhlý Belgičan si tak místo mezi tyčemi zřejmě pojistil i na další zápasy. Mourinho po důležité výhře, po které Chelsea drží na čele tabulky náskok sedmi bodů, nezapomněl ocenit ani přínos Petra Čecha.

"Řekl našemu kapitánovi, kterou stranu má vybrat, aby Courtoise neoslňovalo sluníčko,“ prozradil Mourinho po zápase novinářům. „A to nechytal. Myslel na Courtoise. Za takový přístup si Petr zaslouží první poslední," dodal portugalský kouč.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Stoke 2:1. Courtois dostal gól z dálky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud