28. dubna 2015 • 20:15

Budoucnost fotbalu? Na góly se už hrát nebude, tvrdí Mourinho

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dovedete si představit fotbalová utkání bez vstřelených gólů? Je to neodmyslitelné. Góly a fotbal to je tak pevné spojení, které by ani ten nejzarytější odpůrce ofenzivní hry nezpochybňoval. Trenér Chelsea José Mourinho ale ve svých představách takové myšlenky má. „Fotbal budoucnosti může být hra na krásně zelených hřištích bez vstřelených branek,“ pronesl The Special One na tiskové konferenci.



Po bezbrankové remíze s Arsenalem, kdy Chelsea hrála jeden poločas dokonce bez útočníka a dokráčila si pro bod za remízu 0:0, se ocitl José Mourinho pod palbou kritiků. Nelíbí se jim herní styl jeho týmu. Na pondělní tiskové konferenci se tak portugalský kouč na toto téma rozpovídal.

„Často se sám sebe ptám, jak bude fotbal vypadat, až budu plnit roli dědečka a budu doma se svými vnoučaty. Možná, že se fotbal bude hrát na krásných zelených hřištích, ale nebudou padat góly,“ popisoval portugalský trenér své myšlenky o budoucnosti fotbalu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 0:0
Video se připravuje ...

Narážel tím tak na neustále ataky medií, jak jeho Chelsea hraje nudný fotbal a nestřílí mnoho branek. Podle Mourinha by ale mohl fotbal budoucnosti vypadat úplně jinak než ten současný.

„Na tom krásném zeleném hřišti by se vítězem stal ten, kdo by měl větší držení míče. V dnešní době stačí, abyste v této disciplíně dominoval, a už se ozývají hlasy, že jste hráli fantasticky,“ pokračoval ironicky Mourinho ve vysvětlování své teorie.

„V dnešní době jsou považovány za nudné kluby, které střílí tolik branek jako Chelsea. Ale nikdo nepovažuje za nudné, když má tým držení míče 70% a přesto nedokáže vyhrát zápas. Je to docela velký protiklad,“ odmítá Mourinho nařčení, že by jeho svěřenci předváděli neatraktivní fotbal.

Podle portugalského trenéra by měl být fotbal založen na jednoduchých základech, které panují od nepaměti. „Je to jednoduché. Ve fotbale jde o to, abyste dokázali vstřelit branku svému soupeři a následně ho ubránili, vykládal Portugalec novinářům.

Tým roku? Pro mě je to celá Chelsea, tvrdí Mourinho

Do nejlepší jedenáctky roku v anglické Premier League se mu dostalo hned šest svěřenců. Jmenovitě Branislav Ivanovič, Gary Cahill, John Terry, Nemanja Matič, Eden Hazard a Diego Costa.

Přesto se to Mourinhovi zdá málo. Podle jeho slov by v ideální jedenáctce roku měl být celý tým Blues.

„Měli by tam být všichni moji svěřenci. Když se podíváte třeba na Fábregase. Kolik asistencí má a jakých dosahuje kvalit. To, že v té sestavě roku není, je trochu divné,“ povzdechl si Mourinho nad výběrem.

Zároveň dodal, že tým v tomto složení, by v Premier League neobstál. „Chybí tam klasický záložník. Jsou tam jen ofenzivní hráči až na Matiče. Chybí tomu typ právě Fábregase. Ale to je jedno. Nyní mluvím jako fanoušek, ne jako trenér. Vypadá to jako nějaká nepodstatná hospodská diskuse. Důležité je stát se mistry," ukončil svůj projev.

TOP 5 gólů Premier League: Signál City... Cuknout, a pak se trefit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud