20. května 2015 • 20:46

Mourinho haní španělskou ligu: Vyhrát titul je tam snadné

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je kvalitnější anglická, nebo španělská liga? K nekonečným hádkám fanoušků i expertů se přidal trenér Chelsea José Mourinho, jenž vedl tři roky Real Madrid. Podle jeho názoru je Primera Division podstatně snadnější než Premier League…



„Ve Španělsku jsem byl, ale neužil jsem si to,“ prohlásil Mourinho, jenž během tří let vyhrál s Realem ligu i pohár. V Lize mistrů pokaždé ztroskotal v semifinále.

„Vyhrál jsem titul s rekordním počtem bodů (100) a nastřílených gólů (121). Ale za celou sezonu jsme v lize hráli tak tři nebo čtyři utkání. Také jsem titul prohrál s 92 body, ale znovu jsme hráli jen čtyři nebo pět zápasů,“ rýpnul si.

Podle Mourinha je na Real i Barcelonu vyvíjen tlak, aby uspěly v každém utkání. „Jinak těžko budete mistrem. Ale mezi těmito giganty a ostatními týmy je obrovský, strašně velký rozdíl,“ uvedl portugalský stratég s tím, že anglická nejvyšší soutěž je daleko vyrovnanější.

Velkou výhodu španělské ligy vidí v tom, že si top týmy mohou dovolit prakticky každý víkend šetřit hráče na důležitější utkání.

„V zápasech můžete vyhrát a přitom nechat odpočívat hráče. Takovým způsobem jsem ve Španělsku, ale i v Itálii vyhrál spoustu zápasů. Jsou to duely, ve kterých myslíte na blížící se zápas v Lize mistrů a nemusíte postavit nejsilnější jedenáctku. Letos v Anglii jsem pár hráčů pošetřil v poháru proti Bradfordu a hned jsme prohráli. A o tomto anglický fotbal je,“ podotkl Mourinho.

V Premier League prý nemáte jistotu ani za příznivého skóre 2:0. „Jestliže inkasujete, víte, jaké peklo přijde v posledních minutách. Taková je realita anglické ligy. Není to jen o počtu zápasů, ale také o intenzitě. Fyzické i psychické intenzitě. Rozdíl mezi Premier League a Primera Division je zkrátka obrovský,“ dodal.

Na přímou otázku, zda by Barcelona nebo Real vyhrály anglickou ligu, odpověděl neurčitě. Mourinho si tím zkrátka není jistý: „Možná ano, možná ne.“

SESTŘIH Premier League: West Brom - Chelsea 3:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Liverpool 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud