22. května 2015 • 11:40

To se nečekalo! Rosický zůstane v Arsenalu, prozradil Wenger

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulace kolem Tomáše Rosického končí. Kapitán české reprezentace zůstane v Arsenalu, klub uplatnil opci a prodloužil s ním smlouvu na další sezonu. Na dopolední tiskové konferenci to potvrdil trenér Arsenalu Arséne Wenger. 34letý záložník působí v londýnském klubu od roku 2006, v aktuálním ročníku odehrál 24 zápasů a vstřelil tři góly.



Wenger na dotaz, zda Rosický zůstane v týmu i na další sezonu, odpověděl jasně. "Ano, uplatnili jsme opci (na příští sezonu)," řekl novinářům. "Tomáš vůbec není na přestupovém trhu a bude tady s námi v příští sezoně," zdůraznil.

Přímo o uplatnění opce ale nejde. "Jednání probíhala už minulý měsíc, čekali jsme, až to Arsenal zveřejní. Už jsme byli dohodnutí dřív. Nedošlo k uplatnění opce, která tam sice byla, ale došlo k upravení smlouvy. Kontrakt jsme upravili a trvá do června 2016," popsal pro iSport.cz hráčův manažer Pavel Paska. 

Wenger přitom Rosického v poslední době téměř nestavěl, český záložník od začátku března nastoupil jedinkrát v základní sestavě, naposledy odehrál ve středu deset minut proti Sunderlandu.

Rosický uvažoval o odchodu už v zimě, trápila ho malá herní vytíženost. "Živé to bylo hodně. Ale Arsenal řekl, že mě neprodá a tím to skončilo,“ připustil koncem března na reprezentačním srazu.  

Počítalo se s tím, že klub ho pustí v létě zadarmo, což prodloužením smlouvy padá. Velký zájem měla pražská Sparta, kde se na jeho příchod dokonce chtěli složit fanoušci. Objevovaly se i zprávy o možnosti odejít do zámořské MLS. 

Nyní ale existuje reálná možnost, že od příští sezony se v Arsenalu setkají dva nejzkušenější čeští reprezentanté. Klub má velký zájem o Petra Čecha , který je na odchodu z Chelsea. Případná výměna Rosického za Čecha nepřipadá v úvahu. "Na tohle své hráče nevyužíváme," uvedl Wenger.

Rosický působí v Arsenalu už od roku 2006. V minulosti často absentoval kvůli zraněním, v této sezoně trenér Wenger upřednostňuje jiné hráče. Český záložník nastupoval nejvíc na začátku roku, kdy patřil k nejlepším hráčům Arsenalu. "Kdo miluje fotbal, miluje Rosického," chválil ho šéf střídačky londýnského klubu. Byť výjimečnému technikovi v závěru sezony nedal téměř žádný prostor, v kádru si ho ponechá i na následující ročník. 

Arsenal kolo před koncem soutěže drží v lize třetí pozici zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. "Je velmi důležité vyhnout se kvalifikaci. Nikdy nevíte, na jaký tým narazíte. Jde o velmi dobrá mužstva, hrají proti vám jako o život. Takže pro nás je velmi důležité, abychom šli na prázdniny s tím, že jsme v Lize mistrů," pověděl nedávno Rosický.   

TOP 5 gólů 21. kola Premier League: Rosický umotal se Sánchezem soupeře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud