23. května 2015 • 04:40

TOP drahé propadáky z Anglie: Di María, Bony i Balotelli

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Drahé přestupy v Premier League, které nesplnily očekávání: Bony, Balotelli i DiMaríaDrahé přestupy v Premier League, které nesplnily očekávání: Bony, Balotelli i DiMaríaFOTO: Koláž iSport.cz

    Za hodně peněz málo muziky. Přesně tak by se dal popsat žebříček nejdražších fotbalových posil, které anglickým klubům v této sezoně nepřinesly požadovaný efekt. V přehledu sestaveném listem Daily Telegraph se dostalo na řadu známých tváří. Nejčastější zastoupení v něm má Manchester United.

  • 10. Emanuel Riviére (Newcastle, 6 mil. liber)

    Emanuel RiviéreFoto Profimedia.cz
     

    V minulé sezoně byl francouzský útočník nejlepším střelcem Monaka, po přechodu do Newcastlu podobné kvality zatím neukazuje. Své první dva góly po přestupu z Francie dal v zářijovém utkání Ligového poháru, na další fanoušci čekali až do minulého víkendu.

  • 9. Sandro (QPR, 6 mil. liber)

    SandroFoto Profimedia.cz
     

    Nevýhodná investice pro londýnský klub. Brazilský záložník často fauloval a pak čtyři měsíce stál kvůli zranění, které si způsobil při oslavách gólu během tréninku. QPR s ním vyhráli pouze dva zápasy ze sedmnácti, ve kterých nastoupil. Navíc se dostal v závěru sezony mimo hru kvůli problémům s pracovním povolením.

  • 8. Lazar Markovič (Liverpool, 20 mil. liber)

    Lazar MarkovičFoto Profimedia.cz
     

    Srbský útočník zaujal na ostrovech v dresu Benfiky Lisabon v minulé sezoně Evropské ligy, v Liverpoolu nejdřív střídal horší momenty s lepšími. V poslední době už je spíš stabilním náhradníkem. Ve dvou posledních startech v základní sestavě byl střídán hned po poločase.

  • 7. Wilfried Bony (Manchester City, 28 mil. liber)

    Bony v utkání proti Swansea odehrál pouze 10 minut, ale i tak se zapsal mezi střelceFoto Reuters
     

    Do Manchesteru City nastoupil se zpožděním kvůli povinnostem na africkém šampionátu. K tomu se přiřadila zranění a výsledkem jsou zatím pouhé dvě trefy nejlepšího střelce Premier League v minulém roce. V novém Bonyho působišti jsou ale připraveni mít s bývalým hráčem trpělivost.

  • 6. Danny Welbeck (Arsenal, 16 mil. liber)

    Danny WelbeckFoto Profimedia.cz

    Po příchodu z Manchesteru United naznačoval anglický reprezentant, že by mu změna prostředí mohla prospět. V Lize mistrů vstřelil hattrick proti Galatasarayi Istanbul. Postupně však z role jedničky na hrotu vypadával. Tato úloha nyní patří Olivieru Giroudovi.

  • 5. Luke Shaw (Manchester United, 27 mil. liber)

    Luke ShawFoto Profimedia.cz

    Talentovaný obránce, který pojede také na EURO do 21 let v Česku, doplatil především na velký počet zranění. Celkem jich má za sebou už devět. V Manchesteru si pronajal dům od Cristiana Ronalda, ale svůj potenciál bude muset teprve prokázat.

  • 4. Radamel Falcao (Manchester United, hostování)

    Útočník Falcao se v Manchesteru United trápíFoto EPA

    Vypadalo to, že United při hostování Falcaa nemají co ztratit… Ale za týdenní plat 200 tisíc liber a doplatek 6 milionů liber pro Monaco dostali od kolumbijského kanonýrka zoufale málo. Pouze čtyři ligové góly je pro Falcaa v porovnání s jeho bilancí v Portu (41 gólů za 51 ligových zápasů) a Atlétiku Madrid (52 gólů v 68 zápasech) velký pokles.

  • 3. Eliaquim Mangala (Manchester City, 32 mil. liber)

    Eliaquim Mangala v dresu Manchesteru City (vpravo)Foto Reuters

    Francouzský obránce se stal vůbec nejdražším nákupem Manchesteru City v této sezoně. Jak se zatím ukazuje, cena za posilu z FC Porto se ukázala značně přepálená. Jeho debut v Premier League, při kterém jako první v Anglii zabránil ve skórování Diegu Costovi z Chelsea, vzbuzoval větší naděje.

  • 2. Mario Balotelli (Liverpool, 16 mil. liber)

    Mario BalotelliFoto Reuters

    Častěji měnil účes, než střílel góly. Balotelliho angažování se v Liverpoolu ukázal jako velký omyl. Italský rebel od svého příchodu neukázal svoji příznivější tvář. V Premier League vstřelil pouhý jediný gól. Bylo by překvapivé, kdyby s ním na Anfield Road měli trpělivost i v další sezoně.

  • 1. Angel di María (Manchester United, 59,7 mil. liber)

    Angel di MaríaFoto Reuters
     

    Od nejdražšího přestupu v historii Premier League byste čekali víc než jen 3 góly v 26 zápasech. Di Maríovi první sezona po příchodu z Realu Madrid vůbec nevyšla a místo role jedné z hvězd Premier League se postupně propadl do pozice náhradníka. Naposledy nastoupil v základní sestavě na začátku března.

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud