30. května 2015 • 20:34

Arsenal vyhrál FA Cup, bez Rosického deklasoval Aston Villu 4:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu získal druhý rok po sobě Anglický pohár. Ve finále na londýnském stadionu Wembley přesvědčivě porazili Aston Villu 4:0. Český záložník Tomáš Rosický se v dresu vítězů neobjevil, k zápasu nebyl nominován.



V historii klubu je to již dvanáctý zisk FA Cupu. Nejstarší fotbalovou soutěž světa nikdo víckrát nevyhrál, "Kanonýři" odsunuli na druhé místo Manchester United s 11 tituly.

Arsenal byl už v prvním poločase jednoznačně lepším týmem. V první šanci vychytal Koscielného brankář Given, Arsenal poté nedokázal poslat do vedení ze dvou dobrých příležitostí ani Aaron Ramsey.

Největší možnost však spálil Theo Walcott, který měl po Özilově přihrávce před sebou již prázdnou bránu. Za překonaného Givena ale zaskočil obránce Richardson.

Walcott, který v základní sestavě překvapivě nahradil Girouda, se prosadil až pět minut před poločasem. Monrealův centr sklepl na anglického rychlíka Sánchez a Walcott propálil několik obránců i brankáře Aston Villy.

Jen chvíli po přestávce zvýšil krásnou střelou zpoza vápna Alexis Sánchez. Další šanci měl Cazorla, gólově se ale prosadil až Per Mertesacker přesnou hlavičkou po rohu Cazorly.

Zbytek finále už svěřenci Arsénea Wengera odehráli v klidu, Aston Villu nepustili do jediné šance a naopak ještě zásluhou střídajícího Girouda přidali v nastaveném čase čtvrtý gól.

Arsenal zdařilou obhajobou zopakoval stejný úspěch, který se mu povedl v letech 2002 a 2003. Mezitím FA Cup v roce 2010 obhájila také Chelsea.

"Je to skvělý pocit, opravdu jsme chtěli vyhrát. Obhájit FA Cup není nic jednoduchého, ale nám se to podařilo," rozplýval se Aaron Ramsey pro BBC.

Nadšený byl i Mertesacker. "Zasloužili jsme si vyhrát. Byli jsme jednoznačně lepší od začátku zápasu. Loni se nám první půle nepodařila, ale letos jsme skórovali jako první, a to jsme přesně potřebovali," porovnal vysoký německý obránce finále s loňským duelem s Hullem (3:2 po prodl.).

Cazorla už přemýšlel o další sezoně. "Pokud budeme takto hrát, tak příští rok vyhrajeme titul. Naše hra měla spád, hráli jsme velmi dobře. A máme štěstí, že máme Alexise Sáncheze v týmu," pochválil španělský záložník střelce druhé branky.

Finále fotbalového Anglického poháru:
Arsenal - Aston Villa 4:0 (1:0)
Branky: 40. Walcott, 50. Sánchez, 62. Mertesacker, 90.+3 Giroud.

Fotbalisté Arsenalu ovládli finále FA Cupu, nad Aston Villou jasně vyhráli a těšili se z trofeje. Tomáš Rosický na hřišti scházel.
Fotbalisté Arsenalu ovládli finále FA Cupu, nad Aston Villou jasně vyhráli a těšili se z trofeje. Tomáš Rosický na hřišti scházel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud