11. června 2015 • 04:20

Arsenal se zbavil maroda. Diaby byl víckrát zraněný než Rosický

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mysleli jste si, že je český záložník Tomáš Rosický v Arsenalu jediný, kdo trpí na neustálá zranění? Jste na omylu. Trenér Arséne Wenger měl v kádru ještě jednoho věčného maroda. Francouzského záložníka Abou Diabyho. Ten ale po po devíti letech a 40 různých diagnozách u „Kanonýrů“ končí.



Arsenal si Diabyho pořídil v lednu roku 2006 z francouzského Auxerre. Wenger si od tehdy dvacetiletého talentovaného záložníka velmi sliboval. Mnozí experti mu dávali nálepku nového Patricka Vieiry.

Jenže… V květnu 2006 utrpěl záložník v utkání proti Sunderlandu zlomeninu kotníku, aby se mohl vrátit na trávník, musel podstoupit tři operace.

Následující sezony patřily mezi jeho nejlepší v kariéře. Ročník 2007/08 odehrál prakticky celý a sezonu o rok později měl celkově nejlepší.

Trable se Diabymu ale opět vrátily. V sezoně 2010/11 odehrál vinou zranění pouze 20 zápasů a následující ročník vynechal kvůli operaci dříve zlomeného kotníku celý. Naposledy si za Arsenal zahrál na podzim v pohárovém utkání proti Southamptonu.

Zranění Abou Diabyho (některá utrpěl víckrát)

natažený lýtkový sval

natažený holenní sval

natažený stehenní sval

zranění třísla

přetržený přední křížový vaz

nevolnost

různá svalová zranění

zranění kolenní šlachy

zlomený kotník

přetržený postranní vaz v koleni

natažené tříslo

zranění kolene

natažený břišní sval

zranění zad

vymknutý kotník

otřes mozku

Více zranění než Abou Diaby má v Arsenalu pouze Theo Walcott. V říjnu roku 2014 měl na kontě 42 zranění. Ten předčil i českého záložníka Tomáše Rosického (36) a legendu Arsenalu Freddieho Ljungberga (29), který na seznamu zraněných během svého angažmá v Arsenalu figuroval velmi často.

O jeho odchodu z Arsenalu nepřímo hovořil Arséne Wenger již letos v dubnu, když říkal, že si musí s hráčem ještě sám sednout a vše probrat. Nyní už není co řešit. Devětadvacetiletý záložník v londýnském klubu končí a fanoušci na něj jen tak nezapomenou.

Ať už to bude díky četným zraněním, či doslova zvláštním momentům, které Diaby doslova přitahoval. Například v roce 2007 ve finále Carling cupu nakopl obránce Chelsea Johna Terryho v pokutovém území místo míče přímo do hlavy.

Výčet některých zranění Diabyho

Přehled všech zranění Diabyho.Foto twitter.com

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud