Hynek Preisler
16. června 2015 • 10:48

Bude hrát Chelsea v azylu? Anglický šampion chce přestavět stadion

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až tři sezony může Chelsea odehrát na náhradním hřišti. Vítěz Premier League totiž plánuje přestavbu svého domova na Stamford Bridge a zvýšení současné kapacity stadionu ze 41798 na 60000 míst. 



Klub již pozval fanoušky, držitele permanentek a místní obyvatele na výstavu plánů, kterou nachystal na přelom června a července.

Ve hře je buď postupná přestavba stadionu za plného provozu „kousek po kousku“, při které by klub na Stamford Bridge zůstal. Tato varianta by měla zabrat tři až čtyři sezony.

Reálnější je však přebudování stadionu, kde „modří“ hrají již 110 sezon, najednou. To by znamenalo, že Chelsea odehraje minimálně dvě sezony v azylu. Ve hře je ragbyový stadion Twickenham nebo slavné Wembley.

Přestavba Stamford Bridge a zvýšení kapacity téměř o 20000 míst má být technickým „oříškem“, neboť klub je omezen místem, přitom stánek podobného rozsahu vyžaduje větší plochu než má momentálně k dispozici. Ve hře je proto i varianta rozšíření stadionu „do hloubky“ pod současnou úroveň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud