20. června 2015 • 20:40

Nejbohatší Afričan si troufá: Chtěl bych být příštím majitelem Arsenalu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejbohatší Afričan, Aliko Dangote, opět potvrdil, že by rád koupil v budoucnu fotbalový Arsenal, kterému fandí už více než třicet let. „Budu mít dostatek prostředků, abych zaplatil současným majitelům to, co požadují,“ tvrdil sebevědomě Dangote, jehož majetek se odhaduje na dvanáct bilionů liber a je údajně 67. nejbohatším člověkem na světě.



Svou přízeň vyjadřuje Dangote Arsenalu už delší čas, dobře se také zná s Davidem Deinem, jenž byl v londýnském klubu v minulosti místopředsedou. Ten pomohl Dangotemu, když začínal podnikat. „Od té doby se datuje má láska k Arsenalu. Byl jsem se na tým podívat s tehdy největším akcionářem Davidem Deinem a chytlo mě to. Není to záležitost, která by přišla přes noc,“ dušuje se.

Spekuluje se také o tom, zda by Dein vrátil do vedení, pokud by Afričan klub opravdu koupil. Momentálně klub vlastní většinově Stan Kroenke (67%), další akcie drží Alisher Usmanov. Dangote každopádně věří, že nikomu nebude vadit, že je právě z černého kontinentu. „Vždycky říkám, že peníze nemají barvu. Nezáleží na tom, zda jste z Afriky, nebo jiné části světa. Až jednou dám peníze na stůl, doufám, že to všichni budou brát právě takhle,“ věří Dangote. „Doufám, že v tom nebude hrát roli nějaká politika, kdy by někdo nechtěl, aby Arsenal vlastnil někdo z Afriky.“

Dangote ví, o čem mluví. V minulosti už se pokusil koupit 15 procent akcií klubu v roce 2010, ale tvrdí, že tehdy byla cena příliš vysoká. „Vím, že Arsenalu se teď daří dobře, ale myslím, že potřebuje určit další strategický směr,“ nechal se slyšet obchodník s ropou. V minulém týdnu také uvedl v rozhovoru pro BBC, že bude v pozici, která mu dovolí koupit Arsenal, díky příjmům ze soukromé ropné rafinérie v Nigérii. Následně zopakoval, že by byl rád příštím vlastníkem klubu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud