28. června 2015 • 04:30

Zpověď fanouška Chelsea: Čech do Arsenalu? Na něj se nezlobím

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zpověď fanouška Chelsea mluví jasnou řečí. V táboře „blues“ z odchodu gólmana Petra Čecha do konkurenčního Arsenalu radost nemají. Příznivci anglického mistra vědí, že rival získá se zkušeným českým gólmanem sílu, aby se zamíchal do bojů o titul. „Ale nikdy za to nebudu naštvaný na Petra Čecha,“ svěřuje se Rory Jennings z Chelsea Fans Channel ve zpovědi pro Sportsmail.



Cítí vztek na svůj klub, že pouští gólmana, který byl na Stamford Bridge deset let, ke kanonýrům. Samotnému Čechovi přeje, aby se mu vedlo dobře. „Ale ne velmi dobře,“ usměje se Jennings.

Přeložit si to lze velmi snadno – Chelsea musí vyhrávat, když budou mít modří rivala za zády a Čechovi to půjde, může být spokojenost maximální. „Čech odvedl pro klub skvělé služby, je to dobrý člověk, zbožňoval jsem ho deset let,“ vykládá.

Jako důkaz oddanosti Čecha pro Chelsea se prý stačí podívat na to, že málem přišel v brance „blues“ o život. „Při zápase s Readingem utrpěl frakturu lebky a mohlo to dopadnout i hůř. Čech všechny problémy překonal a získal s klubem anglické i evropské trofeje,“ skládá Jennings poklonu jedničce české reprezentace.

Pane vrchní, jednoho Čecha, prosím!
Pane vrchní, jednoho Čecha, prosím!

Je chybou Chelsea, že hráče neudržela. José Mourinho byl otevřeně proti odchodu Čecha do jiného klubu v Anglii. Vlastník klubu Roman Abramovič ale svolil, aby se Čech nemusel stěhovat z Londýna. Možná se to ale časem ukáže jako hodně drahá chyba.

„V Čechovi získává Arsenal obrovskou posilu. Právě takový hráč mu chyběl, aby mohl myslet na titul. Pokud udělá ještě dva další výborné hráče, bude se s ním muset v boji o titul počítat,“ štve zástupce tábora Chelsea.

„Je šílenství, že jsme dovolili udělat Arsenalu krok kupředu. Jde sice o jakýsi akt velkorysosti za služby, které Čech pro Chelsea odvedl, ale může nás to přijít draho,“ myslí si Jennings.

„Proto jsem si přál, aby šel Petr Čech do Paříže. A jsem vzteky bez sebe, že to neudělal. Ale to nic nemění na tom, že budu přát Petru Čechovi všechno dobré. Ale pokud bude v Arsenalu, tak ne moc dobré,“ zopakoval zástupce Rory Jennings z Chelsea Fans Channel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud