30. června 2015 • 14:52

Hvězdný Falcao se stále trápí. Proč o něj stojí v Chelsea?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety ho chtěla celá Evropa. Radamel Falcao se ale z útočné bestie proměnil v neškodné zvířátko. 29letý útočník, jehož kariéru hodně přibrzdilo vážné zranění kolena, se po protrápené sezoně v Manchesteru United neprosadil ani na jihoamerickém šampionátu Copa América v dresu Kolumbie. Přesto ho stále chce José Mourinho do Chelsea.



Falcaova bilance děsila všechy obrany světa. 36 gólů za Porto, 36 gólů za Atlético, 34 gólů za Atlético. Kolumbijský snajpr se rázem stal jedním z nejlepších útočníků světa. V lednu 2014 si ale jako hráč Monaka přetrhl křížový vaz v levém koleni a od té chvíle se táhnou jeho problémy.

Útočník s přezdívkou "Tygr" přišel o světový šampionát, kde Kolumbie vypadla až ve čtvrtfinále po bitvě s Brazílií. Nevysvobodilo ho ani hostování v Manchesteru United, kam zamířil minulé léto. Falcao odehrál v dresu Rudých ďáblů 29 zápasů, vstřelil čtyři branky.

Brzdilo ho bolavé koleno, po zápasech ho musel často ledovat. Angažmá, které klub stálo šest milionů liber a na hráčově platu až 280 000 liber týdně, tak dopadlo fiaskem. Falcao se vrátil do Monaka, kde mu běží kontrakt do června 2018.

Útočníkovi se nepovedl ani comeback do reprezentace. S kapitánskou páskou měl táhnout Kolumbii na probíhajícím Copa América. Do čtvrtfinále s Argentinou (vyřazení po penaltách) zasáhl jen z lavičky náhradníků, do té doby na turnaji nedal gól ani asistenci, připsal si jedinou střelu na bránu.

Kolumbijský útočník Radamel Falcao
Kolumbijský útočník Radamel Falcao

Vrátím tě do formy, věří Mourinho

Sečteno a podtrženo, obrovská bída od hráče, z jehož umění se klepaly všechny světové obrany. A jehož hodnota na přestupovém trhu činí podle serveru transfermarkt.de 45 milionů euro (1,2 miliardy korun).

Tuhle sumu ale momentálně za hráče z formy málokdo dá. Existuje však jeden klub a jeden trenér, který mu hodlá vrátit ztracený lesk a šarm. "Je to hráč, kterého dobře znám, sleduju už ho od dob, co nastupoval v Atlétiku. Dokážu ho dostat zpátky do formy," neskrývá zájem José Mourinho.

Portugalský kouč si libuje v drzých, rychlých útočnících, důrazných před brankou a střílejících mraky branek. Přesně takový býval Falcao ještě před dvěma lety, kdy v Superpoháru hattrickem sestřelil Chelsea.

Mourinho je přesvědčený o tom, že kolumbijského střelce dostane zpátky do pohody. V Chelsea by mohl doplňovat útočnou jedničku Costu, případně Francouze Rémyho, jehož setrvání na Stamford Bridge zatím není jisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud