11. července 2015 • 19:30

Velmi, velmi obtížné rozhodnutí, říká Wenger o příchodu Čecha

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Arsenalu Arsene Wenger připustil, že rozhodování o angažování českého reprezentačního gólmana Petra Čecha nebylo jednoduché. Hodně to zvažoval zejména kvůli poměrně kvalitní dvojici brankářů, kterou měl londýnský klub k dispozici před Čechovým příchodem. Wojciech Szczesny i David Ospina pomýšleli na post klubové jedničky.



Podle Wengera nakonec sehrála rozhodující roli zkušenost třiatřicetiletého Čecha, který Chelsea opustil po jedenácti letech. "Bylo to velmi, velmi obtížné rozhodnutí, protože už jsem měl dva skvělé gólmany," řekl Wenger britskému listu Daily Mail.

Věří, že Čech pomůže svým brankářským kolegům k výkonnostnímu růstu. "Má obrovské zkušenosti a to, že už vyhrál řadu velkých trofejí, může posílit sebevědomí týmu. Může jim to pomoci v růstu a to je to, co od něj očekávám," uvedl kouč týmu, v němž působí i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický.

Čech většinu poslední sezony v Chelsea proseděl na lavičce, protože pozici jedničky převzal Belgičan Thibaut Courtois. Zasáhl jen do sedmi ligových a celkově 16 soutěžních zápasů. "Když jsem ho loni viděl v dresu Chelsea, byl pokaždé přesvědčivý. Jsem rád, že jsme ho mohli získat. Myslím, že je pořád hladový," doplnil Wenger.

Brankář, jenž měl v Chelsea smlouvu ještě na rok, je teprve čtvrtým hráčem, který mezi oběma londýnskými kluby přestoupil. Od svého příchodu na Stamford Bridge v roce 2004 pomohl Chelsea čtyřikrát vyhrát anglickou ligu i pohár, v roce 2012 s ní triumfoval v Lize mistrů a rok nato v Evropské lize.

Petr Čech na prvním tréninku Arsenalu
Petr Čech na prvním tréninku Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud