20. července 2015 • 12:07

Rooney na hrotu a čtyři posily. SESTAVA United, která chce trofeje

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Sestava Manchesteru United budí velký respektSestava Manchesteru United budí velký respektFOTO: Koláž iSport.cz

    Manchester United vstupuje do nové sezony s velkým očekáváním. Už tak silný kádr vyztužily další velké posily v čele s Bastianem Schweinsteigerem. Trenér Louis van Gaal chystá útok na titul v Premier League i Lize mistrů. Podívejte se, jaká sestava by to měla dokázat.

  • Brankář: David de Gea

    Alternativa: Anders Lindegaard, Sergio Romero (?)

    Brankářská situace je v United stále zamotaná. Nejčerstvější zprávy totiž hovoří o tom, že by mohl De Gea přeci jen zamířit do Realu Madrid. Van Gaal ale dělá všechno pro to, aby tento přestup alespoň o rok odložil. Náhradní variantou je Anders Lindegaard, na dobré cestě je také příchod argentinského gólmana Sergia Romery.

    Brankář Manchesteru United David de Gea Brankář Manchesteru United David de GeaFoto Profimedia.cz

  • Pravý obránce: Matteo Darmian

    Alternativa: Antonio Valencia, Rafael

    Posila za skoro půl miliardy by neměla v základní sestavě chybět. Van Gaal nebyl v loňské sezoně se svými krajními beky příliš spokojený, nakonec se této úlohy zhostil velmi dobře původně záložník Antonio Valencia. Právě on by měl náhradní variantou, Brazilec Rafael asi příliš šancí nedostane.

    Matteo Darmian Matteo DarmianFoto Reuters

  • Střední obránce: Chris Smalling

    Alternativa: Phil Jones

    Ani střed obrany nebyl v poslední sezoně chloubou United. Nejlépe si vedl pětadvacetiletý Chris Smalling, ovšem ani on nemá jistotu základní sestavy. Na záda mu dýchá Phil Jones, Van Gaal by navíc ještě jednoho stopera rád přivedl. Mluví se především o Otamendim z Valencie.

    Chris Smalling Chris SmallingFoto Reuters

  • Střední obránce: Marcos Rojo

    Alternativa: Jonny Evans, McNair

    Rojo zazářil na MS v Brazílii, ovšem v sezoně ho často trápila zranění. Nyní už je ale fit a měl by být oporou. Naopak Jonny Evans nejspíš United opustí, méně prostoru zbyde na mladíčka McNaira. Zvláště, pokud ještě „Rudí Ďáblové“ někoho přivedou.

    Marcos Rojo Marcos RojoFoto Reuters

  • Levý obránce: Daley Blind

    Alternativa: Luke Shaw

    Jeden z postů, kde je stále všechno otevřené. Daley Blind předváděl v minulé sezoně vynikající výkony, většinou hrál sice na místě záložníka, ale po příchodu několika posil se vrátí zpět na levý kraj obrany. Na ten si ovšem brousí zuby i Luke Shaw, nákladná mladá hvězda, která nakoukla už i do reprezentace.

    Daley Blind Daley BlindFoto Reuters

  • Defenzivní záložník: Morgan Schneiderlin

    Alternativa: Michael Carrick

    Po několika výborných sezonách v Southamptonu přišel čas udělat další významný krok v kariéře. Žádaný Morgan Schneiderlin si zvolil United a hned v prvním utkání na přípravném turné se trefil. Přesto bude jeho hlavní úloha především zakládání útoků a zároveň brždění těch soupeřových.

    Morgan Schneiderlin Morgan SchneiderlinFoto Reuters

  • Střední záložník: Bastian Schweinsteiger

    Alternativa: Ander Herrera

    Pokud bude zdravý, není o čem. Bastian Schweinsteiger přichází do United s puncem prvotřídní hvězdy a měl by být klíčovým hráčem středové řady. Na lavičku jeho příchod pravděpodobně odsune Andera Herreru. I Španěl ale slušnou porci minut na hřišti určitě dostane.

    Bastian Schweinsteiger Bastian SchweinsteigerFoto Reuters

  • Ofenzivní záložník: Juan Mata

    Alternativa: Marouane Fellaini

    Míčový kouzelník Juan Mata konečně začal ukazovat, proč za něj United vysázeli výrazně přes miliardu korun. Přesto nebude mít cestu do základní sestavy vůbec jistou. Výborné výkony totiž v minulém ročníku předváděl Marouane Fellaini a belgický reprezentant se netají tím, že chce opět hodně nastupovat.

    Juan Mata Juan MataFoto Reuters

  • Pravé křídlo: Ángel di María

    Alternativa: Juan Mata, Antonio Valencia, Adnan Januzaj, Pedro (?)

    Velký otazník visí nad Ángelem di Maríou. Zdá se, že argentinská hvězda po pouhé jedné sezoně United opustí a zamíří do PSG. Jeho náhradou se pravděpodobně stane Pedro z Barcelony. Na postu pravého křídla pak mohou také zaskočit Juan Mata, Antonio Valencia či Adnan Januzaj.

    Angel di María Angel di MaríaFoto Reuters

  • Levé křídlo: Memphis Depay

    Alternativa: Ashley Young

    Z nizozemského reprezentanta jsou v United nadšení. A to nejen fanoušci, ale dokonce i spoluhráči. Memphis Depay by měl zaujmout místo na levém křídle, soupeře straší především jeho skvělá technika a rychlost. Nechybí mu ani potřebná dávka fotbalové drzosti.

    Memphis Depay Memphis DepayFoto Profimedia.cz

  • Útočník: Wayne Rooney

    Alternativa: James Wilson

    Pryč jsou časy, kdy Rooney nastupoval v záloze. Po odchodu Radamela Falcaa a Robina van Persieho se vrátí zpět na hrot. „Psali jste o tom celou sezonu, tak vás poslechnu. Rooney bude naším útočníkem,“ usmíval se před novináři Van Gaal. Náhradníkem bude devatenáctiletý James Wilson. A je pravděpodobné, že United ještě jednoho útočníka přivedou.

    Začátek Rooneyho oslavy. Předstíral boxerské údery. Začátek Rooneyho oslavy. Předstíral boxerské údery.Foto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud