20. července 2015 • 19:20

Padlý talent se vrací? Pato zářil v AC Milán, teď ho chtějí v Anglii

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnácti letech mu věštili kariéru superhvězdy. Alexandre Pato přišel do AC Milán, kde se okamžitě stal idolem, hned při svém debutu vstřelil gól. Jenže kariéra brazilského forvarda začala zvolna uvadat, kvůli zdravotním trablům se před třemi lety stěhoval zpátky do Brazílie. Teď, v 25 letech, se prý chystá obnovení upadající slávy. Výjimečného a hlavně uzdraveného dribléra podle britského Daily Mail chtějí kluby v Anglii!



Od mladých let dostal do vínku punc brazilské superstar. V šestnácti letech hrál místní ligu, v osmnácti (v roce 2007) se stěhoval do AC Milán. Aklimatizace v Evropě proběhla bleskovou rychlostí. Pato se trefil hned v prvním zápase, první sezonu dokončil s bilancí 9 gólů v osmnácti zápasech.

Nová hvězda italské Serie A byla na světě!

Tehdy osmnáctiletý Pato se nadechoval k obří kariéře, věštila se mu budoucnost jednoho z nejlepších útočníků světa. Od roku 2011 se ale datují jeho neustávající zdravotní problémy. Za dva a čtvrt roku prodělal čtrnáct svalových zranění, věhlasní doktoři milánského AC byli bezradní.

Pato doplácel na svou křehkou tělesnou schránku. Za sezonu 2011/2012 odehrál v italské lize jen sedm zápasů, další ročník pouze tři. Situace byla kritická, Pato musel jednat. Útočníkovi, který mimo jiné randil i s dcerou majitele AC Milán Silvia Berlusconiho , zhaslo světlo na italském slunci.

Alexandre pato vyřešil zdravotní problémy a už dává góly
Alexandre pato vyřešil zdravotní problémy a už dává góly

Z Brazílie rovnou do Premier League?

Talentovaný forvard odletěl zpátky do Brazílie, před dvěma lety začal oblékat dres Corinthians, z něhože zamířil na hostování do Sao Paula, svého aktuálního působiště.

Pato se v domovské kotlině rovzpomněl na svá střelecká léta, především mu drží zdraví a pravidelěn hraje. Daří se mu tak, že se dokonce rýsuje jeho návrat přes oceán, konkrétně do elitní Premier League!

Podle britského Daily Mail je připraven na anglickou soutěž, zájem údajně projevují celky ze středu tabulky. Pato měl brazilským reportérům sdělit, že by ho těšilo hrát v Anglii za tým ve velkém městě. To by odpovídalo týmům z Londýna či Manchechsteru, kvalitního útočníka shání například West Ham či Crystal Palace.

"Pato je hráč s velkým reklamním potenciálem a umí dávat góly. V anglické lize by si mohl získat velmi slibné postavení a jednou plnit titulní stránky novin," citují svůj zdroj Daily Mail.

Velkým plusem pro hráče je jeho věk, stále je mu teprve 25, ještě nedosáhl ideálního fotbalového věku.

Vrátí se zapadlý talent na scénu v nejlepší lize světa?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud