22. července 2015 • 10:44

Další bitva pro Čecha! Rival Szczesny už utíká z Arsenalu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O jednoho kohouta na smetišti méně! Fotbalový brankář Petr Čech si může oddechnout. Jeden z jeho konkurentů v boji o místo v brance Arsenalu, Wojciech Szczesny totiž podle spekulací médií míří do italské Serie A. Na hostování si pětadvacetiletého polského gólmana vyhlédlo AS Řím.



Sotva se Petr Čech zapojil do přípravy Arsenalu, odchytal na turné v Singapuru jedno utkání proti Evertonu (3:1) a už bude mít o konkurenta méně. Jeho polský kolega Wojciech Szczesny totiž nehodlá na Emirates vysedávat mezi náhradníky a chystá se proto změnit působiště.

Ačkoliv čerstvě po příchodu Petra Čecha se objevovaly spekulace, že se hodlá porvat o místo v brance „kanonýrů“, vypadá to, že z chladných Ostrovů zmizí do slunné Itálie. Na hostování ho totiž vábí AS Řím.

Velké přestupy klubů z Premier League, které jsou stále ve hře

Arsenal

Příchody:
Benzema (Real Madrid)
Moutinho (Monaco)
Kolašinac (Schalke
Džeko (Manchester City)

Odchody:
Szczesny (AS Řím)

Chelsea

Příchody:
Stones (Everton)

Odchody:
Luís (Atlético Madrid)

Manchester United

Příchody:
Müller (Bayern)
Pedro (Barcelona)
Romero (Sampdoria)

Odchody:
Di María (PSG)
De Gea (Real Madrid)

Liverpool

Příchody:
Benteke (Aston Villa)
Götze (Bayern) 

 

To za roční hostování zaplatí anglickému klubu kolem 400 tisíc eur (asi 10,8 milionu korun). A navíc získá opci, jejíž uplatnění zaručí setrvání Szczesného natrvalo, čemuž by se možná nebránil ani trenér Wenger.

Polský brankář má u něj totiž pošramocenou pověst. Na začátku letošního roku po prohraném utkání se Southamptonem (0:2), ve kterém polský brankář předvedl dvě hrubé chyby, byl nachytán s cigaretou ve sprchách.

Wenger tehdy neváhal a napařil gólmanovi mastnou pokutu 20 tisíc liber (700 tisíc korun). Z branky ho poté vytlačil uzdravený šestadvacetiletý Kolumbijec David Ospina, který dochytal zbytek sezony a Szczesného do branky nepustil.

Nový ročník Premier League tak začne Arsenal se dvěma zkušenými borci a třetí brankář, dvaadvacetiletý mladík Damian Martínez, bude zřejmě sbírat cenné zkušenosti.

K dokončení transferu přiletěl český brankář soukromým tryskáčem.
K dokončení transferu přiletěl český brankář soukromým tryskáčem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud