25. července 2015 • 20:26

URAGÁN! Arsenal dal Lyonu čtyři góly za devět minut, Čech seděl

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla jízda. Arsenal rozstřílel v utkání Emirates Cupu francouzský Lyon 6:0, když o triumfu rozhodl anglický tým už v prvním poločase. Tam během devíti minut nasázel silnému sokovi čtyři branky a nebylo co řešit. V dresu vítězů zůstal jen mezi náhradníky gólman Petr Čech, zraněný Tomáš Rosický chyběl úplně.



Kanonýři udělali čest své přezdívce a Lyonu nasypali hned půltucet branek. Kanonádu odstartoval po necelé půlhodině hry Giroud, ve 34. minutě zvýšil na 2:0 Oxlade-Chamberlain, aby o pár desítek sekund kapituloval brankář Lyonu znovu po trefě Iwobiho. Ten je synovcem známého Nigerijce Jay-Jaye Okochy.

Úchvatnou devítiminutovku zakončil čtvrtým zásahem Ramsey. Brankové hody pokračovaly i po pauze, kdy se trefil Němec Özil a chvíli před koncem i Cazorla.

Fanoušci, kteří se těšili na premiérový start zkušeného českého brankáře Petra Čecha, musí vydržet do neděle. Jednička české reprezentace sice seděla mezi náhradníky, na trávník jej ale manažer Arséne Wenger pošle až v nedělním duelu s úřadujícími vicemistry bundesligy z Wolfsburgu. Vítězství nad Lyonem vychytal anglickému týmu argentinský gólman Damián Martínez.

Čech už si po přestupu z Chelsea za Arsenal zachytal. Před týdnem ve finále přípravného turnaje v Singapuru pomohl „Gunners“ k vítězství 3:1 nad Evertonem. Teď se ukáže proti Wolfsburgu, který prohrál v sobotu s Villarrealem 1:2.

„Na gólech se podílelo hodně hráčů, což ukazuje, že jsme jako tým hodně silní,“ pochvaloval si po zápase manažer Wenger. „Chtěli jsme, aby naše mužstvo odehrálo zápas ve slušném tempu a týmově. I to se podařilo,“ těšilo francouzského manažera.

Arsenal - Lyon 6:0
Branky: 29. Giroud, 34. Oxlade-Chamberlain, 35. Iwobi, 38. Ramsey, 62. Özil, 84. Cazorla.

Gólman Petr Čech do zápasu Emirates Cupu mezi Arsenalem a Lyonem nezasáhl. Vysokou výhru londýnského týmu v poměru 6:0 sledoval z lavičky.
Gólman Petr Čech do zápasu Emirates Cupu mezi Arsenalem a Lyonem nezasáhl. Vysokou výhru londýnského týmu v poměru 6:0 sledoval z lavičky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud