1. srpna 2015 • 19:50

Wenger: Čech byl stvořen pro anglický fotbal. Soupeře zastrašuje

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal se chystá na velkou nedělní bitvu o anglický Superpohár proti Chelsea. Trenér „Kanonýrů“ Arséne Wenger věří, že má ve svých řadách triumf, díky kterému konečně porazí soka Josého Mourinha. Není jím nikdo jiný než brankář Petr Čech, legenda Chelsea, která v létě Arsenal posílila.



Wenger připomněl, že Čech mohl oblékat barvy Arsenalu už dávno. „Než šel do Chelsea, měli jsme o něj zájem. Člověk, který ho do Chelsea koupil, je můj dobrý přítel,“ prozradil francouzský trenér.

„Byl velmi mladý, když přišel do Rennes. Jeden z mých asistentů tam měl v týmu syna, takže jsme věděli, že je to dobrý brankář. Řekl bych, že Chelsea byla jen rychlejší než my,“ pokračoval Wenger.

Čech tak zamířil do Chelsea, kde působil více než deset let a nesmazatelně se zapsal do historie klubu. Přesto se angažmá v Arsenalu dočkal. Poté, co ho z postu jedničky vytlačil Thibaut Courtois, odešel do týmu londýnského rivala.

„Připomíná mi to přestup Edwina van der Sara z Fulhamu do United, který měl před sebou stále ještě pět šest let kariéry. Proto nevidím důvod, proč by to tak nemohl mít i Čech. Všechno bere velmi vážně, trénuje dobře a nejsou s ním žádné problémy,“ řekl Wenger o českém brankáři.

A v pochvalách pokračoval. „Má výbornou kombinaci kvalit, hbitosti a fyzických předpokladů. Vypadá, jako by byl stvořen pro anglický fotbal,“ tvrdil Wenger. „Navíc myslím, že je hodně chytrý. Soupeře zastrašuje, protože branka vedle něj vypadá malá,“ dodal zkušený kouč.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud