2. srpna 2015 • 17:56

Skvělý Čech zastavil Chelsea a slaví první velkou trofej s Arsenalem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

První ostrý zápas v novém angažmá, první velký úspěch. Brankář Petr Čech ve svém prvním soutěžním utkání v dresu fotbalistů Arsenalu slaví zisk anglického Superpoháru. Proti bývalým spoluhráčem z Chelsea Čech udržel čisté konto a pomohl k triumfu 1:0. Arsenal vyhrál souboj mezi ligovým mistrem a vítězem poháru podruhé za sebou, naopak Chelsea v Superpoháru potřetí za sebou prohrála.



Čech do Arsenalu přišel v léta právě z Chelsea, kde patřil 11 let k oporám a oblíbencům fanoušků. Ti mu prominuli i přestup do táboru velkého rivala a i v dresu soupeře ho přivítali potleskem.

Reprezentační gólman pomohl Arsenalu vyhrát už dvě trofeje z přípravných turnajů a i tentokrát byl v brance jistý. Hráči Chelsea ho však dlouho ani pořádně neprověřili, protože si nedokázali poradit s obranou Arsenalu.

VIDEO: Výborný zákrok Petra Čecha

Naopak na druhé straně se Kanonýrům povedla rychlá akce, po které se Oxlade-Chamberlain hezky uvolnil ve vápně a vyslal přesně umístěnou ránu do vzdálenější šibenice. Po 506 minutách tím ukončil střelecké trápení Arsenalu v duelech s Chelsea.

Po změně stran si Chelsea vytvářela výrazný tlak, ale nedostávala se k přímému ohrožení branky. Čech musel řešit jen závary. Až v 69. minutě naplno předvedl své umění.

K přímému kopu se postavil Oscar, mířil šikovně pod břevno, ale Čech zaplachtil vzduchem a udržel Arsenal ve vedení. V kariéře už Čech získal anglický Superpohár potřetí.

JAK VYPADAL KLÍČOVÝ ČECHŮV ZÁKROK? ČTĚTE VÍCE ZDE>>>

Petr Čech krátce poté, co s Arsenalem porazil Chelsea a slaví Superpohár
Petr Čech krátce poté, co s Arsenalem porazil Chelsea a slaví Superpohár

Anglický fotbalový Superpohár:

Arsenal - Chelsea 1:0 (1:0)
Branka: 24. Oxlade-Chamberlain.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud