2. srpna 2015 • 19:50

TŘI zápasy, TŘI trofeje. Když chytá Čech, Arsenal jen vyhrává

Autor: rjm, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co zápas, to jedna trofej. Petr Čech rozjel sezonu po přestupu do Arsenalu famózně. Jakmile dostal mezi tyčemi v brance „kanonýrů“ šanci, mohla se parta kolem české reprezentační jedničky těšit na trofej. Platilo to na předsezonním turné v Asii, při domácím Emirates Cupu a naposledy ve Wembley v bitvě o Community Shield s Chelsea. „Lépe začít asi nešlo,“ směje se Čech.



S Chelsea vyhrál Ligu mistrů i Premier League, ale na vstup do této sezony, kdy poprvé chytá za Arsenal, gólman Petr Čech nikdy nezapomene. Jakmile nastoupí, bere jeho nový zaměstnavatel pohár. A dobře si to uvědomoval i před nedělním duelem s „blues“.

„Před začátkem jsem říkal klukům, že když jsem v Asii nastoupil k prvnímu utkání, hned jsme dostali pohár. Druhý zápas, Emirates Cup, druhý pohár, proto jsem jim říkal, aby mi nezničili moji sérii,“ vykládal Čech, jak motivoval nové spoluhráče.

Nejspíš ale Čechova výzva zafungovala na jedničku, hráči Arsenalu odvedli výbornou defenzivní práci. Zkušený gólman řešil během vyhecovaného duelu jen jednu zapeklitou situaci a tu vyřešil s patřičným přehledem. Po závěrečném hvizdu tak Arsenal bral výhru 1:0 a další trofej.

„Vyšlo to na jedničku. Byl to takový ostrý start do sezony. Jsem spokojený, že jsem odehrál první tři utkání za nový klub a po každém jsem zvednul pohár. I když samozřejmě tento je nejcennější,“ pochvaloval si český reprezentant.

Při duelu ve Wembley byl nejsledovanější postavou na hřišti. Aby ne, vždyť dlouhá léta zářil mezi tyčemi v Chelsea a teď se právě tomuhle sokovi postavil. Čech si to dobře uvědomoval. „Je zvláštní hrát po tak krátké době proti týmu, ve kterém jsem strávil jedenáct let. A proti hráčům, které znám hrozně dlouhou dobu,“ uvědomoval si gólman.

Byl velkou jistotou Arsenalu, když se ho třeba snažil před trestným kopem Oscara rozhodit Ivanovič, nehnul brvou a blýskl se parádním zákrokem proti ráně mířící pod břevno. „Člověk musí dát emoce stranou a soustředit se na co nejlepší výkon, aby vyhrál. Jsem spokojený, že se to povedlo,“ dodal Čech.

I proto může slavit v Arsenalu pohárový hattrick.

Petr Čech zatleskal po vítězství nad Chelsea fanouškům ve Wembley. S Arsenalem slavil první trofej.
Petr Čech zatleskal po vítězství nad Chelsea fanouškům ve Wembley. S Arsenalem slavil první trofej.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud