3. srpna 2015 • 21:30

Ukazuje prsa, ale neškrtí! Ženský dres United sklidil vlnu kritiky

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do nové sezony vstupuje Manchester United s řadou změn. Kromě kupy posil představil klub i zbrusu nové dresy od firmy Adidas. Kromě tradičních mužských došlo i na speciální dámskou sadu. A právě ženský outfit sklidil velkou vlnu kritiky. Od mužského dresu si totiž liší velkým výstřihem. "Hanba, to tričko je sexistické," bouří se fanoušci United, ale i ostatních týmů.



Nike vystřídala u anglického velkoklubu po 13 letech firma Adidas, právě ta teď bude United oblékat. A hned den po zveřejnění nových dresů se strhla pořádná lavina negativních názorů. "To jako vážně? Proč je ten výstřih tak výrazný? Ne každému se tohle bude líbit. Tohle je vlastní gól," kritizuje na Twitteru ženskou sadu jeden fanoušek United.

Ženská verze dresu Manchesteru United má pořádný výstřih, který vzbudil vlnu kritiky kvůli sexismu...Foto Twitter.com

Nebyl v tom sám. Další příznivec Roy Aurstad dodal: "Ženský dres je opravdu strašný a sexistický. Velká ostuda, ženy si nemůžou vzít normální dres. Je to škoda, protože u pánské soupravy odvedli skvělou práci."

Méně konzervativní fanoušci ale novou kolekci ocenili. "Osobně tuhle změnu vítám. Má to něco do sebe," tweetoval další fanoušek Andreas Ryder.

Modelka Natalie Dickinsonové, která s dresem pózovala, si novou sadu ale viditelně pochvaluje. "Miluju ten dres. Je to velice příjemná změna. A ani to neškrtí u krku. Oslavujte tento dres, nekritizujte ho," zastává se trikotu, který si můžete v přepočtu pořídit za 2000 korun.

Manchester United představil nové dresy
Manchester United představil nové dresy

Firma Nike byla v minulých letech výrazně umírněnější. Dámské dresy v předchozích letech neměly výrazně jiný výstřih, než ty pánské, Adidas se hned při první příležitosti nedržel při zdi. Jejich podobu odmítla firma i klub jakkoliv komentovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud