3. srpna 2015 • 19:15

Nejhorší zranění! Radši mi tu nohu měli uříznout, říká po 19 letech

Autor: Patrik Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil si obrovská muka plná bolesti a zoufalství. Obránce Coventry David Busst (48) se pouhých 87 vteřin po začátku zápasu dostal mezi dva hráče Manchesteru United, kteří šli naráz do skluzu. Děsivý střet odnesla Busstova pravá noha, jež se mu ohnula do tvaru písmene L. Měl otevřenou zlomeninu holenní i lýtkové kosti a musel ukončit kariéru. Nyní 19 let od nešťastné události ukázal svou zohavenou nohu!



Ten moment byl tak hrůzný, že to na tribunách stadionu Old Trafford jen zahučelo zděšením. Brankář United Peter Schmeichel byl v bezprostřední blízkosti incidentu a viděl, co se stalo. Okamžitě si zakryl dlaněmi tvář a utekl pryč od branky. Dokonce se z toho i pozvracel a musel navštěvovat po utkání psychologa.

Děsivý dvojitý skluz hráčů Manchesteru United na Davida Bussta
Děsivý dvojitý skluz hráčů Manchesteru United na Davida Bussta

Tak moc to byl pro něj otřesný pohled. Dánský gólman se ze šoku brzy dostal, ale Bussta čekalo následující měsíce peklo. „Podstoupil jsem celkem šestadvacet operací. Nebylo vůbec jisté, jestli mi nohu zachrání. Kdybych věděl, kolik bolesti budu muset vydržet, tak bych si ji raději nechal uříznout,“ tvrdil s kamennou tváří David.

Uviděl nohu a omdlel

Dodnes si pamatuje osudný moment, který mu předčasně ukončil kariéru. „Dostal jsem se do kontaktu s Irwinem a McClairem. Jeden šel zepředu, druhý zezadu. Hned jsem věděl, že se stalo něco vážného. Nikdy nezapomenu na oči spoluhráče Diona Dublina, když se ke mně sklonil. Měl v nich jen a jen hrůzu,“ řekl Busst a popsal i chvíle, kdy si uvědomil, co se doopravdy stalo.

VIDEO | Podívejte se na děsivé zranění Davida Bussta

„Nohu jsem měl do písmene L. Pak jsem prostě omdlel. Probral jsem se v nemocnici, kde ze mě sestříhávali dres a kopačky,“ vypráví fotbalista. Zavzpomínal i na moment z manchesterského špitálu. „Když dal Cantona vítězný gól toho osudného utkání, ve špitále to sledoval v televizi jeden ze sanitářů a začal tam skákat radostí,“ hořce se pousmál Busst.

Nepoznal slavnou návštěvu

Díky lékařům nepřišel o nohu, ale na trávníky se už vrátit nemohl kvůli těžkému zánětu. „Doktoři odvedli skvělou práci a navždy jim vděčím za to, že mohu chodit. Skvělí byli i hráči, kteří mě navštěvovali v nemocnici, když jsem se zotavoval,“ povídal Busst a přidal veselou historku.

„Když už jsem mohl trochu chodit, zazvonil mi na pokoji telefon, že mám dole návštěvu. Přijdu tam a stojí přede mnou mladý klučina v baseballové čepici. Myslel jsem si, že je to fanoušek Manchesteru a říkám mu, že jsem David Busst. On se mi představil jako David Beckham . Tehdy ještě nebyl tak známý,“ směje se Busst, který si po ukončení kariéry udělal trenérskou licenci a nyní pracuje pro Coventry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud