7. srpna 2015 • 16:45

Nejsilnější Arsenal? Kupte Benzemu a máte na titul, radí Henry

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arsenal, model léto 2015, to vypadá jako pořádně nebezpečná mašina. Arséne Wenger si pochvaloval, že nepamatuje lepší letní přípravu, věří, že s Petrem Čechem v brance může tým dosáhnout na velké trofeje. Zároveň tajně pošilhává po nákupu ještě jednoho útočníka, nevyloučil příchod Karima Benzemy.



Wenger věří, že Sánchez, Giroud, Welbeck a Walcott představují dostatečnou ofenzivní sílu. Jenže Sánchez po pozdním návratu z Copy Amériky zmešká nedělní ligový start s West Hamem, Welbeck má problémy s kolenem a francouzský trenér čelí kritice, že v ofenzivě nemá dostatek kvalitní náhrady.

Teď nemáme Sáncheze ani Welbecka, až se oba vrátí, myslím, že máme dostatečnou ofenzivní sílu," řekl Wenger na předzápasové tiskovce. "Ale samozřejmě nemůžeme vyloučit, že se ještě něco mimořádného stane."

Tím francouzský stratég naznačil, že ještě přemýšlí o doplnění kádru. Velkým snem je Karim Benzema . Ve Španělsku dal minulou sezonu 22 gólů, byť zůstává ve stínu Ronalda a Garetha Balea. Takovou porci zvládl v Arsenalu jen Alexis Sánchez. O Benzemově odchodu z Realu se mluví poté, co k týmu přišel Rafael Benítez. Wenger ale jméno svého krajana v souvislosti s Arsenalem odmítl vyslovit.

"Kanonýrům" by příchod Benzemy jistě pomohl vyšvihnout se na další, vyšší úroveň. "Giroud je v týmu jako klasický útočník jediný. S tím nemůžete vyhrát ligu, potřebujete ještě jiný typ koncového hráče," nabádá Arsenal klubová legenda a bývalý kapitán Thierry Henry.

"Giroud si v minulé sezoně vedl výborně, v osmnácti zápasech dal 14 gólů, to je úžasná bilance," chválí Henry. "Občas ale potřebujete jiný druh útočníka a tím by mohl být Benzema. S ním by se Arsenal stal opravdovým adeptem na titul v lize i Lize mistrů."

Wenger je s momentálním stavem kádru, který oproti minulému ročníku prošel minimálními úpravami (hlavní posilou je gólman Petr Čech ), velmi spokojený. "Loni jsme vyhráli FA Cup, skončili třetí v lize. Naše cíle jsou opět vysoké. Chceme vyhrát Premier League," vyhlásil odvážně 65letý kouč.

Síla Arsenalu se ukáže už v neděli, v prvním kole Premier League od 14:30 hostí West Ham. Ligovou premiéru s Petrem Čechem v brance budeme sledovat ONLINE, po zápase pak na iSport.cz přineseme exkluzivní sestřihy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud