8. srpna 2015 • 20:23

První ligový zápas bez Čecha: Courtois byl vyloučen, Chelsea ztratila

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle začít nechtěli! Mistrovská Chelsea hned v prvním utkání Premier League proti Swansea ztratila a navíc přišla o brankáře Thibauta Courtoise. Mladý Belgičan, který vytlačil z branky Petra Čecha, totiž dostal červenou. Navíc se po jeho faulu kopala proti Chelsea penalta, ze které Gomis vyrovnal na 2:2. Tak už zápas skončil.



Chelsea vedla nad Swansea 2:1, jenže v 55. minutě přišla osudová chvíle. Útočník Gomis si výborně naběhl, dostal míč a byl u něj o chvíli dříve než vyběhnuvší Courtois. Balon si před ním píchl a spadl. Rozhodčí neváhal, penalta a červená.

Opakované záběry nicméně ukázaly, že Gomis souboj hodně přihrál. Dokonce padal už dříve, než se ho belgický gólman dotkl. Na druhou stranu, Courtois skutečně podrážkou svého soupeře zasáhl.

2399857:gallery:true:true

Mladý gólman, který v loňské sezoně posadil po deseti letech na lavičku Petra Čecha, tak musel předčasně pod sprchy hned v prvním utkání nové sezony Premier League. José Mourinho moc dobře věděl, proč si chtěl českého brankáře, jenž zamířil v létě do Arsenalu, ponechat. Hned v úvodním ligovém duelu by se mu hodil.

Courtoisovo místo každopádně zaujal Asmir Begovič, který přišel jako náhrada za Čecha ze Stoke. Penaltu se mu chytit nepodařilo, Gomis ho poslal na druhou stranu. Poté se ale jednou vytáhl, když parádně zakročil proti další šanci Swansea. Stačilo to ovšem pouze na bod.

Obránce Chelsea Gary Cahill hlavičkuje na branku Swansea v utkání 1. kola Premier League.
Obránce Chelsea Gary Cahill hlavičkuje na branku Swansea v utkání 1. kola Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud