9. srpna 2015 • 19:36

Čech o své chybě: To nebylo ve scénáři. Co o něm řekl Wenger?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc dobře ví, že udělal chybu. Dokonce hrubku, která přispěla k senzační prohře Arsenalu hned v prvním kole Premier League. Brankář Petr Čech špatně vyběhl a hostující West Ham šel těsně před poločasem do vedení. Zkušený gólman ale nehodlá věšet hlavu. To samé platí o trenérovi Arsénu Wengerovi.



Čechovi první ligový duel vůbec nesedl. První gól hostujícího West Hamu jde jednoznačně na jeho hlavu, když špatně vyběhl při centrovaném míči. I při druhém si měl počínat lépe. Wenger ale nechtěl svoji posilu po utkání odsuzovat.

Po zápase se za nic neschovával. „První zápas jako tento nebyl ve scénáři. Chyba a žádný bod... Ale zítra je další den na to připravit se na další zápas!“ napsal Čech na Twitter.

Wenger: Byly to hloupé góly

Byl hodně nespokojený. Trenér Arsenalu Arséne Wenger nedokázal pochopit, jak mohl jeho tým v prvním kole Premier League proti West Hamu hned dvakrát lacino inkasovat. Odmítl ovšem svalit veškerou vinu pouze na brankáře Petra Čecha, který byl pod oběma góly podepsaný.

2400389:gallery:true:true

„Ještě jsem s ním nemluvil. Ale neviděl jsem dnes na hřišti nikoho, koho bych mohl pochválit, takže je složité vybrat jednoho viníka.“ řekl francouzský trenér.

„Nejde jen o Čecha, byla to kolektivní chyba. Máme vzadu dostatečnou zkušenost, nejmladšímu hráči z obrany bylo myslím 30 let,“ upozornil Wenger.

Inkasované góly ho každopádně naštvaly pořádně. „Byly to hloupé branky. Nechápu, jak může tak zkušený tým tak lacině inkasovat před poločasovou přestávkou (první gól West Hamu). Nehráli jsme v obraně dobře a byli jsme potrestáni,“ tvrdil.

Vzdát se snu v podobě titulu ale zkušený kouč určitě nehodlá. „Nezačali jsme dobře, ale to patří k naší práci. Úspěch v sezoně záleží na tom, jak dokážete reagovat na zklamání. Musíme zvednout hlavu,“ zakončil Wenger.

Arséne Wenger nemůže věřit tomu, že jeho Arsenal začal anglickou ligu porážkou od West Hamu
Arséne Wenger nemůže věřit tomu, že jeho Arsenal začal anglickou ligu porážkou od West Hamu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud