10. srpna 2015 • 12:47

Jak vidí Čecha v Anglii? Nejhorší na hřišti, ale Lineker smazal kritiku

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak přijali první v Anglii ligové vystoupení Petra Čecha za Arsenal? Na hlavu posily z Chelsea se v tamních médiích ozývá kritika především kvůli zaváhání u prvního gólu při prohře s West Hamem. Nikdo však jedno z nejsledovanějších jmen na ostrovní scéně neodepisuje natrvalo.



Při přímém kopu hostů skočil ve 43. minutě do prázdna místo toho, aby vyboxoval míč pryč od hlavy Chaikhoua Kouyatého, který poslal West Ham do vedení. Po tomto momentu se propadlo dosavadní nadšení ohledně Čechova přestupu do jiné nálady.

„Ale velice snadno se nechal prostřelit také u druhého gólu,“ připomněl Daily Mail, že Čech v protipohybu nestačil zareagovat včas. Ve známkování mu list dal známku 4 z 10 – tak nízko nebyl ohodnocený nikdo jiný z obou týmů.

Podobně viděl Čechovo vystoupení také server Goal.com. Brankáři Arsenalu udělil jednu hvězdičku z pěti. „Měl přinést do týmu rozdíl. Ale rozhodně ne tímto způsobem,“ zní hodnocení.

2400389:gallery:true:true

Naopak zpravodajský server televize Sky Sports se k Čechovi staví mnohem shovívavěji. Dal mu známku 5 stejně jako pěti jeho spoluhráčům. Bývalý skotský reprezentant Graeme Souness, který si zahrál třikrát na MS, se Čecha zastal. „Nesuďte ho po jednom utkání. Je jedním z nejlepších brankářů na světě a do konce sezony to potvrdí.“

Hned po zápase se k vlně ohlasů připojil i další respektovaný expert Gary Lineker. Bývalý anglický kanonýr napsal nejdříve na svůj twitterový účet: „Myslím, že se Wenger bude muset poohlédnout po nějakém brankáři.“ Svůj příspěvek pak na sociální síti smazal. I to se dá vnímat jako signál, že respektované veličiny Čecha kvůli jednomu nepovedenému zápasu zdaleka neodepisují.

Petr Čech mává fanouškům po prohře od West Hamu
Petr Čech mává fanouškům po prohře od West Hamu

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud