25. srpna 2015 • 10:14

Čech: Pomohl jsem týmu v kritické chvíli. Wengera nadchnul

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukázal, že se v něm Arsenal nespletl. Že chyby v prvním kole dávno hodil za hlavu. Petr Čech předvedl proti Liverpoolu úžasný výkon, pouze díky němu udržel londýnský klub čisté konto. „Pomohl jsem týmu, když to potřeboval. Ale mrzí mě, že jsme nevyhráli,“ tvrdil hrdina po zápase, který skončil bez branek.



To nejlepší si Čech nechal na závěr první půle. Nejdřív fantasticky vychytal útočníka Liverpoolu Christiana Bentekeho, pak si na něm vylámal zuby i Brazilec Coutinho.

„Nejlepší zákrok? Ten první. Gabriel se snažil míč zahrát, takže jsem nemohl jít dopředu. Pak jsem musel být hrozně rychle na zemi a měl jsem i trochu štěstí. U toho druhého jsem Coutinhovu střelu viděl,“ popisoval Čech své hvězdné momenty.

„Byl to jeden z těch zápasů, kdy jsem byl v pravý čas na správném místě a pomohl jsem týmu v kritické chvíli. Je těžké uvěřit, že tento zápas skončil po tolika šancích 0:0,“ pokračoval český gólman.

Velkou pochvalu dostal Čech po zápase od trenéra Arséna Wengera. „Byl mimořádný,“ ocenil francouzský kouč svého sveřence. „Čisté konto je samozřejmě velkým pozitivem,“ dodal.

2413009:gallery:true:true

Noví stopeři

Čech chytal poprvé v sezoně za nezvyklou dvojicí. Kvůli nemoci totiž nemohl nastoupit Per Mertesacker, lehké zranění zase vyřadilo Laurenta Koscielnyho. Ve středu obrany tak hráli mladí Gabriel Paulista a Calum Chambers.

„Všichni hráči jsou v týmu z nějakého důvodu. Gabriel a Calum dělali to nejlepší, co mohli. V tomto případě je důležité komunikovat a pomoci jim,“ prozradil zkušený brankář.

Čecha pochopitelně mrzelo, že „Kanonýři“ nedotáhli do vítězného konce ani druhý domácí zápas. „Po třech utkáních máme 4 body, chtěli jsme začít lépe. Ale stále týmu věřím, máme zkušené i mladé hráče, kteří jsou hladoví po trofejích,“ tvrdil.

2413172:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud