26. srpna 2015 • 14:50

Na posily přes 3 miliardy! Chelsea chce Pogbu a mladého stopera

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do sezony se Chelsea příliš nepovedl. Sice o víkendu vyhrála na půdě West Bromwiche, ale čtyři body jsou na obhájce titulu sakra málo. Na závěr léta se tak dají čekat posily. Majitel Roman Abramovič hodlá dát trenéru Mourinhovi na přestupy přes 100 miliónů liber! Terče? Záložník Juventusu Paul Pogba a stoper Evertonu John Stones.



Obrana, loňská chlouba "Blues", se stala slabou stránkou. Osm branek ve třech utkáních je zkrátka moc. Kapitán John Terry byl nejdříve vystřídán na hřišti Manchesteru City a v posledním utkání proti West Brom Albion dostal dokonce červenou kartu. A ani s výkony dalších obvyklých členů sestavy Garyho Cahilla a Branislava Ivanoviče nepanuje spokojenost.

Proto Chelsea usilovně shání stopera. Argentinec Ezequiel Garay z Petrohradu asi nevyjde, ale s 21letým stoperem Evertonu Johnem Stonesem už to podle všeho klapne. Sám hráč prý už poprosil vedení Evertonu, aby mu nebránilo v odchodu.

Chelsea se ale plácne přes kapsu. "Toffies" požadují za talentovaného Stonese 40 miliónů liber, což je v přepočtu asi 1,5 miliardy korun. Chelsea nabízela o deset milionů méně, ale nakonec svou nabídku podle informací z Anglie přeci jen zvedne.

2411971:gallery:true:true

To ale není vše. Mourinho  při svém rozestavení 4-2-3-1 není spokojený se hrou svých středních záložníků Ceskem Fábregasem a Nemanjou Matičem. Oba jsou sice vynikající fotbalisté, ale směrem do defezivy to letos povážlivě drhne, prohrávají příliš osobních soubojů. Také proto uvažuje Mourinho o tom, že zkušeného Španěla vysunout na místo ofenzivnější  "desítky", tudíž by se po něm uvolnilo místo v hloubi pole. 

Abramovič se kvůli tomu chystá rozbít prasátko a udělat největší přestup v dějinách Chelsea. Do střední zálohy chce klenot Juventusu Paula Pogbu. Částka? Přes dvě miliardy korun.

Uzavřít obchod nebude tak jednoduché. Francouzský středopolař se vypracoval na jednoho z nejlepších hráčů světa a jeho agent Mino Raiola připustil, že když z Juventusu odejde, tak jedině za předpokladu, že se stane nejdražším hráčem světa. Navíc "Starou dámu" už v létě opustili dva klíčoví záložníci Andrea Pirlo a Arturo Vidal.

Přesto Chelsea zkusí poslat nabídku. Čas má do pondělní půlnoci, pak skončí přestupní termín. Mourinho byl prý v posledních týdnech notně rozmrzelý a nešťastný. "Jestli si někdo myslí, že je naše situace v pořádku, tak může jít. Naše hra se zlepšuje, ale čtyři body ze třech zápasů, to je prostě málo," připustil zachmuřelý trenér. Po příchodu zmíněných hráčů by se jeho tvář nejspíš rozjasnila. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud