3. září 2015 • 16:12

Arsenal bez útoku? Na dlouho přišel o Welbecka, zbývá jen Giroud

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci "Gunners" zřejmě soptí. Arsenal se několik měsíců musí obejít bez Dannyho Welbecka, důležitého hráče do ofenzivy. 24letý forvard se podrobil operaci kolene, která má vyřešit jeho déle trvající zdravotní problémy. V situaci, kdy Arséne Wenger v přestupovém okně nepřivedl žádného jiného útočníka, na úplný hrot zbývá pouze Olivier Giroud.



Čtyřiadvacetiletý útočník bojoval se zdravotními problémy už od konce dubna, zmeškal závěr minulého ročníku. Přes léto se snažil dát do kupy konzervativní cestou, klub doufal, že se hráč vyhne operaci. To se nepodařilo a Welbeck musel podstoupit chirurgický zákrok.

"Danny Welbeck prodělal operaci levého kolene poté, co se jeho zdravotní stav nelepšil během rehabilitačního programu," stojí v oficiálním prohlášení klubu. "Doufali jsme, že nebude muset na operaci, ale při zvýšení tréninkové zátěže jeho poškozená chrupavka nereagovala dobře. Proto jsme se rozhodli pro operační zákrok. Očekáváme, že Danny bude mimo hru několik měsíců."

Trenér Arséne Wenger teď bude muset v ofenzivě řešit vážné potíže, vyjma Oliviera Girouda v týmu nemá klasického hrotového útočníka. Mladík Joel Campbell na základní sestavu zatím nemá, zbylé ofenzivní typy (Oxlade-Chamberlain, Walcott, Sánchez) jsou spíš hráči do křídelních prostor.

V létě se mluvilo o velkých jménech typu Edinson Cavani , Karim Benzema či Zlatan Ibrahimovic. Nikdo z hvězdných hráčů ale na Emirates Stadium v létě nezamířil, byť byli s Arsenalem spojováni. Místo toho musí Wenger poslouchat posměšky, že není na trhu dostatečně aktivní.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud