4. září 2015 • 15:23

Van Gaal utrácí, ALE... Každé jeho vítězství stojí United 350 milionů!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Manchesteru United přicházel po neúspěšném angažmá Davida Moyese jako spasitel. Trenér Louis van Gaal si ale, co se týče výsledků, vede ve slavném klubu podobně. Jedna velká změna tu přece jen ovšem je. Nizozemský trenér zatraceně hodně utrácí, čtyřikrát více než Moyes!



Jedno se Van Gaalovi upřít nedá, vrátil United do Ligy mistrů. Jenže, když se podíváte na to, jak manchesterský celek utrácí, chce se říct „ještě aby ne“.

Po příchodu Anthony Martiala z Monaka, který stál United přes 1,3 miliardy korun, se Van Gaalův účet za posily zastavil na neuvěřitelných 9,5 miliardách korun. A to má Nizozemec za sebou v roli trenéra Manchesteru jen tři přestupová období.

Jenže na výsledcích to zase tolik vidět není. Nejlépe se to dokazuje na srovnání s Moyesem, který za nové hráče utratil za dvě přestupová okna oproti Van Gaalovi čtvrtinu. Jak ukazuje následující tabulka, oba trenéři mají dokonce stejně soutežních výher.

Bilance Manchesteru United

David Moyes Van Gaal 
Zápasy 51 Zápasy 50
Výhry 27 Výhry 27
Remízy 9 Remízy 12
Prohry 15 Prohry 11

Ani v dalších apektech není Van Gaalova éra oproti té Moyesově úspěšnější. V průměru střílí United méně gólů na zápas (Moyes 1,69, Van Gaal 1,62), na druhou stranu také v průměru méně inkasují (Moyes 1,06, Van Gaal 0,94). Jenže fanoušci by raději viděli atraktivnější zápasy.

Ještě smutnější pohled, především pro finanční oddělení United, je na to, kolik klub stojí každý dílčí úspěch pod Van Gaalem. Každé vítězství vyjde „Rudé ďábly“ na 354 milionů korun, bod v Premier League stojí 120 milionů a například každá střela v anglické lize 22 milionů korun.

Kolik stojí United pod Van Gaalem...

Výhra 354 milionů korun
Gól 118 milionů korun
Bod v Premier League 124 milionů korun
Střela v Premier League 22 milionů korun

Tyto údaje, které spočítal britský deník Telegraph, jsou skutečně alarmující. Pokud United nezískají v této sezoně titul a navrch nepřijde úspěch v Lize mistrů, bude mít Van Gaal co vysvětlovat. Od vedení totiž dostal více než dost prostředků, aby tým k trofejím dovedl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud