Jonáš Bartoš
10. září 2015 • 21:08

Nejsme roboti! Proti Van Gaalovi se bouří celý klub. Přidal se i Rooney

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod nadtlakovaným hrncem to pořádně bublá. Dá se říct, že je těsně před výbuchem. Přes britská média se na veřejnost dostávají zprávy o přísném režimu, který v Manchesteru United zavádí kouč Louis van Gaal. Hráči se prý vzbouřili na tréninku, proti autoritářským praktikám se podle britského Daily Mailu staví i dlouholetí zaměstnanci klubu.



Van Gaal se nikdy netajil svým hlavním krédem. Legrácky do práce nepatří, na hřišti se tvrdě pracuje a do puntíku plní dané pokyny. Kdo nesouhlasí, má smůlu a jde z kola ven. Jedno, jestli jde o nováčka nebo největší hvězdu, každý se musí přizpůsobit.

Jenže se zdá, že v Manchesteru United už ale nizozemský kouč zašel za únosnou mez. "Cítíme se jako roboti, Van Gaal nám nasadil svěrací kazajky," tvrdí zdroj Daily Mailu odkazující na zaměstnance klubu.

Hráči mají problém s náplní tréninků i samotného fungování v týmu. Vadí jim dlouhé taktické mítinky, velmi přísná pravidla a všeobecně Van Gaalovo nadřazené chování. Nevraživost se každým dnem stupňuje...

Krize došla dokonce tak daleko, že Wayne Rooney a Michael Carrick vyvolali schůzku s trenérem a velmi hlasitě se ohradili proti jeho praktikám. Hráči se cítí pod tlakem, viní kouče z toho, že jim chybí větší síla v útoku a hrají v křeči.

2417577:gallery:true:true

Zaměstnanci nesmí jíst s týmem

Další pracovníky klubu zase velmi dopálil fakt, že všem zaměstnancům mimo kádr Van Gaal zakázal společné obědy s hráči v tréninkovém centru v Carringtonu. Nyní musí jíst odděleně, stranou největších osobností týmu.

"Za sira Alexe jsme byli jedna velká rodina. Všichni jsme jedli na jednom místě, od paní vařící čaj až po Waynea Rooneyho. To je ale teď pryč, obyčejní zaměstnanci dostanou své jídlo na tác a musí se jít najíst pryč," sdělil podrobnosti zdroj Daily Mailu.

Vyhrocené situaci nepomohlo ani to, že hráči v období okolo play off Ligy mistrů (úspěšně přešli přes Bruggy) neměli během tří týdnů jediný den volna. Ani výsledky do klubu velkou pohodu moc nepřináší, zatím se "rudí ďáblové" hlavně herně trápí.

Samostatnou kapitolou jsou Van Gaalovy rozsáhlé změny v kádru, včetně kauzy Davida de Gey. Španělskému gólmanovi krachl přestup do Realu, teď se čeká, zda ho Van Gaal vrátí do týmu a v sobotu ho nasadí du duelu s Liverpoolem.

O napjatých vztazích s kabinou svědčí i výroky fotbalistů, kteří klub před sezonou opustili. Ustojí revoluční snahy přísný Holanďan?

Co o Van Gaalovi řekli bývalí hráči United

Robin van Persie (odchod do Fenerbahce Istanbul)

"Když přišel z Nizozemska, řekl mi: 'Teď jsi tady útočník číslo tři.' Odpověděl jsem si: 'OK, znovu se o místo poperu, stanu se jedničkou a kapitánem.' Když jsem se ale vrátil po zranění, zjistil jsem, že nešlo o fárový boj. Neměl jsem šanci dostat se do týmu.

Javier Hernández (Bayer Leverkusen)

"Chci se znovu stát důležitým a šťastným hráčem, najít ztracenou pohodu. Bayer Leverkusen mně dává pocit důležitého a oblíbeného hráče. Nebylo těžké rozhodnutí sem odejít. Klub mě opravdu chtěl."  

Rafael (Olympique Lyon)

"Vím, že mě (Van Gaal) neměl rád, protože jsem Brazilec. Nechápu to. Dařilo se mi, jenže pak skončil Alex Ferguson. Tahle změna byla pro mě rozhodující."

Angel di Maria (PSG)

"Van Gaal má svou filozofii, to byl jeden z důvodů, který mě donutil odejít. Je velice těžké s ním vyjít, měl jsem s ním pár konfliktů."

2417577:gallery:true:true

2411353:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud