13. září 2015 • 04:40

Den a noc! Čech se vyhřívá na výsluní, obraně Chelsea se smějí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Čech s širokým úsměvem mával nadšeným fanouškům Arsenalu. Zamračený José Mourinho musel vysvětlovat příznivcům Chelsea další selhání. Naprosto odlišné období prožívají londýnští rivalové v Premier League. Zatímco Arsenal stoupá tabulkou a Čech udržel tři čistá konta v řadě, Chelsea má nejhorší obranu v lize.



V prvním kole udělal dvě chyby a Arsenal prohrál 0:2. Prohloupili tedy „Kanonýři“ nákupem Petra Čecha z Chelsea? Ale kdepak, šlo jen o výjimečné zaváhání. Od té doby je totiž český gólman oporou týmu.

Důkaz? Poslední tři zápasy Arsenalu v Premier League = tři čistá konta Petra Čecha. Pravda, na hřišti Newcastlu se zkušený brankář činit nemusel, ale proti Liverpoolu předvedl doslova snové zákroky. I proti Stoke tým podržel.

Po zápase tak mohl spokojený zamávat fanouškům. Arsenal totiž po špatném úvodním kole zabral, s deseti body je jen o skóre třetí za druhým Manchesterem United.

2428659:gallery:true:true

Jaký kontrast oproti Chelsea, ze které Čech v létě odešel. Trenér „Blues“ José Mourinho musí od začátku sezony řešit nepříjemnosti. A to i v brance. V prvním kole se nechal Thibaut Courtois vyloučit, teď je zase zraněný až na tři měsíce.

V brance tak dostává nečekaně mnoho šancí Asmir Begovič, jenž přišel v létě Čecha nahradit. Jenže je tak trochu za oběť. Obrana před ním je totiž doslova děravá. Za pět zápasů inkasovala dvanáct gólů!

Nehrajeme tak špatně, jak výsledky naznačují. V každém zápase jde ale vše proti nám, stejně jako dnes. Máme převahu, dominujeme, oni vyrazí do protiútoku a dají gól,“ hájil své hráče Mourinho. Marně, fanoušci ostatních týmů si z obrany jeho týmu pořádně utahují.

A fakta mluví jasně. Zatímco Arsenal má společně s United nejlepší obranu (inkasoval 3x), Chelsea je v celé Premier League v tomto směru nejhorší. Inkasovala čtyřikrát tolik! Obranná tvrz je s odchodem Petra Čecha zřejmě definitivně pryč.

2428650:gallery:true:true

2413009:gallery:true:true

2416964:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud