26. září 2015 • 22:34

Mourinho: Ani jsem se nechtěl hráčů ptát, proč hrají tak špatně

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tak ho něco nerozhází. Manažer Chelsea José Mourinho ale nejspíš jednu černou můru má. Když jede jeho tým na hřiště Newcastlu, může počítat s průšvihem. Z posledních šesti utkání na jeho půdě Chelsea třikrát prohrála a stejný počet utkání skončil nerozhodně. Také v sobotu byl favorit rád za remízu 2:2. „V půli jsem hráčům řekl, že nemám čas se jich ptát, proč hrají tak špatně,“ kroutil hlavou Portugalec.



Newcastle vedl před poločasem 1:0, ale Mourinhovi vadil především výkon jeho týmu. Ten byl podle něj bídný. „Byli jsme vážně marní,“ uznal manažer Chelsea. „Hráli jsme špatně. Když takhle odkopete celý poločas, je těžké vyhrát utkání,“ pojmenoval hlavní problém „blues“.

2440643:gallery:true:true

Kdyby prý měl tu možnost, vystřídal by klidně šest fotbalistů. „Ale nejsem kouzelník. Hráčům jsem řekl, že je mi líto, že nemůžu udělat víc než tři změny. Chtěl jsem, aby pochopili, že takový výkon od nich prostě nemůžu přijmout,“ doplnil a pobavil zástupce médií. „Nemůžete ale říct, že bych reagoval nějak negativně, že bych si stěžoval. Tomu se musím jen zasmát.“

Radost Mourinho určitě nemůže mít z defenzivy týmu. Chelsea inkasovala dva a více gólů v pěti po sobě jdoucích ligových duelech poprvé od roku 1992.

Skákat radostí nemohl ani manažer Newcastlu Steve McClaren. Remíza s Chelsea se sice počítá, jenže mužstva pod jeho vedením už nevyhrála jedenáct zápasů Premier League v řadě (sedmkrát nevyhrál s Newcastlem a čtyřikrát s Middlesbrough). „U hráčů jsem viděl odhodlání a velkou odvahu,“ chválil McClaren. „Odvedli jsme skvělý výkon a uhráli dobrý výsledek,“ dodal.

„Straky“ sice daly dva góly favoritovi, jinak je ale jejich střelecká vizitka (5 branek za 7 duelů) druhou nejhorší v tomto ročníku Premier League. Horší je jen tým WBA, který skóroval čtyřikrát, ale odehrál o jeden zápas méně.

Mourinhova Chelsea v St. James Parku

Květen 2005: Newcastle-Chelsea 1:1
Květen 2006: Newcastle-Chelsea 1:0
Duben 2007: Newcastle-Chelsea 0:0
Listopad 2013: Newcastle-Chelsea 2:0
Prosinec 2014: Newcastle-Chelsea 1:1
Září 2015: Newcastle-Chelsea 2:2

José Mourinho se zlobí. Jeho Chelsea jen remizovala na hřišti Newcastlu 2:2 a výkon "blues" měl k ideálu daleko.
José Mourinho se zlobí. Jeho Chelsea jen remizovala na hřišti Newcastlu 2:2 a výkon "blues" měl k ideálu daleko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud